Почина бившият президент на БФС Христо Данов

Почина бившият президент на БФС Христо Данов

Почина бившият президент на БФС Христо Данов

Бившият президент на Българския футболен съюз и ПФК Ботев Христо Данов е починал тази сутрин на 66-годишна възраст в дома си в Пловдив. Тъжната новина съобщи съпругата му Вера Данова, предаде БНР. 

Данов, който бе един от основателите на Агробизнесбанк, дълги години бе сред най-големите радетели на пловдивския спорт. Той ръководеше футболния съюз по време на най-големия успех на националния отбор - четвъртото място на Световното първенство в САЩ през 1994 г. Данов бе начело на централата от 1993 до 1995 г., като наследи на поста Валентин Михов. През последните години той твърдеше, че живее с пенсия от 250 лв. и именно бивши футболисти от националния отбор му помагат, след тях Борислав Михайлов, Наско Сираков и др.

Данов бе разследван за фалита на Агробизнесбанк и впоследствие оправдан, но винаги е твърдял, че това е бил един много добър проект, който е паднал жертва на голямата криза в края на 90-те години и големите грешки на прехода.

Христо Данов е роден на 1 януари 1954 г. Отиде си от този свят дни преди 17 ноември - датата, на която през 1993 г. България победи Франция на "Парк де Пренс" в Париж с 2:1 и си отвори пътя към Мондиал 94 и паметното американско лято. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ