Продават на търг реплика на Ferrari с подписа на Михаел Шумахер за 200 000 британски лири

Продават на търг реплика на Ferrari  с подписа на Михаел Шумахер за 200 000 британски лири

Автомобил с дистанционно управление, реплика на Ferrari, с което  Михаел Шумахер се е състезавал  през  2002 г. и с подписа на легендата на Формула 1, може да достигне между £150 000 и £200 000 на търг, съобщи BBC.

Колата, която трябва да бъде пусната в продажба в Силвърстоун, е реплика в мащаб 1:3, тежи 32 кг, а изработката ѝ е  отнела три години и повече от 1000 часа. Спечелилият наддаването може да се състезава с колата "с над 80 км/ч" , но ще се нуждае от "пълна тренировка", преди да я използва.

Адам Гаскойн, главен изпълнителен директор на аукционната къща, каза, че артикулът е "възможно най-близкия до истински болид от Формула 1".

Шумахер беше абсолютен лидер а Ferrari през 2002 г., постигайки позиция на подиума във всичките 17 състезания - спечелвайки тогавашните рекордни 11 Grand Prix.

Той слага подписа си върху колата-реплика по време на посещение във фабриката в Швейцария, където е произведена, и казва, че е „развълнуван и наистина впечатлен“ от нея.

Според Гаскойн колата е толкова сложно направена, че се нуждае от "екип от инженери", за да я запали, и "подходяща писта", на която да се състезава. „Поставихме оценка от 150 000 до 200 000 паунда, но е много трудно да се определи цена на нещо толкова уникално“, допълва той.

Търгът ще включва и други сувенири от F1, включително състезателен костюм, подписан от Макс Верстапен, каска, носена от Рубенс Барикело и горнище на анцуг, подписано от Аертон Сена. Всички артикули се продават онлайн и лично, като търгът ще се проведе на 4 юли – началната дата на уикенда на Британското GP.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ