Край на "невероятната футболна драма": Мачът България-Унгария ще се играе при празни трибуни в София

Край на невероятната футболна драма:  Мачът България-Унгария ще се играе при празни трибуни в София

Край на "невероятната футболна драма": Мачът България-Унгария ще се играе при празни трибуни в София

Евроквалификацията България - Унгария на 16 ноември ще се играе в София. Това обяви на своя официален сайт унгарската футболна федерация, цитирана от bTV. Мачът ще е пред празни трибуни на стадион "Васил Левски".

"Тази сутрин УЕФА уведоми унгарската асоциация, че по искане на българската мачът от квалификациите за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врата в София. Срещата ще започне в 18:00 часа унгарско време", пишат унгарците.

Футболната им асоциация отбелязва в изявлението си, че поведението на Българския футболен съюз (БФС) е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско.

От Българския футболен съюз (БФС) също потвърдиха  информацията, че мачът ще е в София.

"Трагикомедия - така най-добре може да се определи казусът с мача Унгария - България и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата, писаха по-рано унгарските медии за сагата около европейската квалификация между двата отбора.

Както "Мениджър нюз" писа, двубоят първоначално бе насрочен за Националния стадион "Васил Левски", но по-късно преместен на стадион "Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата с обяснението, че срещата е рискова. Впоследствие се оказа, че стадионът в Пловдив не може да приеме двубоя и спешно се търси нов вариант. Един от тях е "Арена Арда" в Кърджали, но стадионът не отговаря на изискванията и едва ли ще бъде утвърден. Има вариант двубоят да бъде върнат в София, но засега все още няма окончателно решение.

Унгарската преса, цитирана от БТА посочва, че фарсът със стадиона достигна връхната си точка с предложението в социалните мрежи срещата да се играе в Долна Градешница, село в югозападна България с 500 жители, посочи csakfoci.hu.

ФК “Градешница” предоставя безвъзмездно стадиона в с. Долна Градешница на БФС за предстоящия двубой срещу Унгария ! Терена отговаря напълно на нивото на националния ни отбор ….P.s. Каним най-учтиво президента на БФС , г-н Михайлов , нямаме уиски , но имаме хубава керацуда!,  пък се казва в съобщение в шеговит тон на фейсбук страницата на местния футболен  клуб. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ