Група HIM обявиха прощално турне

Финландските рок титани HIM обявиха прощално турне, с което слагат край на своята 26-годишна кариера, съобщава радио Z-Rock.

„След четврът век на Любов и Метъл, ние искрено чувстваме, че HIM измина своя неестествен път и трябва да кажем „адиос“, за да направим място за все още неизследвани визии, усещания и звуци. Ние завършихме модела, решихме пъзела и завъртяхме ключа. Благодарим ви“, публикува изявление фронтменът на бандата Виле Вало в тяхната Facebook страница. 

Група HIM e сформирана е през 1991 г. от вокалиста Виле Вало, китариста Мико Линдстрьом и басиста Мико Паананен. Името на групата е планирано да бъде „His Infernal Majesty“, но по-късно се превръща в съкратеното HIM. Музикалният им стил е смесица от  хард рок, готик рок, готик метъл, алтернативен метъл и хеви метъл. Самият Виле Вало определя стила на групата като Love Metal и вплита това послание в измисления от него хартаграм - логото на групата. То представлява обърнат пентаграм, чиито краища са заоблени като сърце. За него Вало казва, че "е смесица между доброто и злото,между любовта и омразата." Според него хартаграмът представлява любовта и смъртта. Баланса между омразата и любовта-двете най-силни изразни средства в текстовете на Виле.

Четири години след излизането на последния албум на бандата, те обявяват турне в 14 страни, в които ще организират общо 35 прощални концерта.

Вижте във facebook датите и местата, на които бихте могли да зърнете за последно филандската метал банда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги