Алек Болдуин коментира за пръв път пред камера фаталния инцидент с операторката Халина Хътчинс

Алек Болдуин коментира за пръв път пред камера фаталния инцидент с операторката Халина Хътчинс

Алек Болдуин коментира за пръв път пред камера фаталния инцидент с операторката Халина Хътчинс

Алек Болдуин говори за пръв път публично пред камера за операторката Халина Хътчинс, която по-рано този месец застреля случайно на снимачната площадка на уестърна Rust. „Тя бе моя приятелка“, заяви той и допълни, че шансът такъв фатален инцидент да се случи по време на снимки е „един на трилион", пише Би Би Си.

„Ние бяхме един наистина смазан екип и снимахме филм, когато стана това ужасно нещо", каза още актьорът, който се е свързал със съпруга ѝ. „Той е в шок, имат 9-годишен син. В постоянен контакт сме, защото сме много разтревожени за семейството му“.

Кадрите от импровизирания разговор с фотографи и снимачни екипи край Върмонт бяха разпространени от портала TMZ и можете да ги видите тук.

Болдуин призна също така, че полицията му е забранила да обсъжда текущото разследване.

Прокурорите от своя страна пък заявиха, че все още не са отхвърлили възможността да повдигнат криминални обвинения по случая.

На 21 октомври 42-годишната Хътчинс загина, а режисьорът Джоуел Соуза бе ранен, след като Болдуин стреля с реквизитен пистолет, без въобще да има представа, че е зареден бойни патрони, по време на репетиция на снимачната площадка. Преди това актьорът е получил уверения, че оръжието е безопасно.

Междувременно адвокатите на Хана-Гутиерез-Рийд – асистентката, която е отговаряла за оръжията - заявиха, че тя няма представа откъде са дошли истинските муниции. Според тях Хана „никога не е виждала някой да стреля с истински патрони с тези оръжия, нито пък би позволила подобно нещо“. Адвокатите ѝ прехвърлиха вината на продуцентите, които, в желанието си да намалят разходите по продукцията, са създали опасни работни условия.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ