Австралийски тийнейджър замери с яйце сенатор, обявил се против мюсюлманите

Австралийски тийнейджър замери с яйце сенатор, обявил се против мюсюлманите

Австралийски тийнейджър замери с яйце сенатор, обявил се против мюсюлманите

Тийнейджър в Мелбърн замери по главата австралийски сенатор, който привлече внимание като обвини за атаката срещу джамия в Нова Зеландия, при която загинаха 50 души, мюсюлманската имиграция. Няколко местни медии записаха случая във видео, което се разпространява онлайн. 

Записът бе публикуван и на Facebook страницата на сенатора Фрейзър Анинг. Кадрите показват как тийнейджърът, който е на 17 години, замерва политика с яйцето, след което е повален на земята от поддръжниците на Анинг. 

Няколко новинарски медии впоследствие разпространиха съобщения, че момчето е било арестувано и после пуснато, без повдигнати обвинения след инцидента.

Междувременно днес стана ясно, че над 1,1 млн. души са подписали петиция австралийският сенатор да напусне поста си след като той обвини за трагедията мюсюлманската миграция. Петицията има за цел да събере над 1,5 млн. подписа. Противници на сенатора коментираха, че той няма място в демократичното и мултикултурно общество на Австралия. "Няма място в австралийското правителство за неонацисти", пишат още опоненти на Анинг. 

Анинг е крайно десен политик, който привличаше внимание и в миналото с радикални възгледи. По повод убийствата в Крайстчърч сенаторът заяви, че "се противопоставя на всяка форма на насилие", но бе категоричен, че зверството е "предизвикано от нарастващия страх от увеличаващото се мюсюлманско присъствие" в Нова Зеландия и Австралия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ