Чехия отвори КПП-та по сухопътните си граници с Австрия и Германия

Чехия отвори КПП-та по сухопътните си граници с Австрия и Германия

Чехия отвори КПП-та по сухопътните си граници с Австрия и Германия

Чехия отвори всички контролно-пропускателни пунктове по сухопътните си граници с Австрия и Германия, съобщи Чешката телевизия, цитирана от ТАСС.
Полицията проверява избирателно пристигащите на чешка територия с коли или влакове. Те са длъжни да представят свидетелство за отрицателен резултат от тест за новия коронавирус. Влизането на туристи в Чехия засега остава забранено.

Чешките власти ще налагат глоби от 50 000 крони (близо 2000 евро) за преминаване на границата с други шенгенски страни извън наземните КПП-та. Нарушителите ще се глобяват, докато безпрепятственото движение в зоната не бъде възстановено напълно. Според Прага това може да стане към средата на юни, ако епидемиологичната ситуация в страните от ЕС не се влоши.

От днес са подновени и международните пътнически полети в Шенгенската зона от и до чешките градове Бърно, Острава, Пардубице и Карлови Вари. Досега за международни полети се използваше само летището в Прага. 

От появата на коронавируса в страната, за която Прага съобщи на 1 март, броят на заразените в Чехия достигна 9002, оздравелите са 6182, а смъртните случаи, свързани с COVID-19 - 317, припомня агенцията.


 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ