И Дания вече е под пълна карантина

И Дания вече е под пълна карантина

И Дания вече е под пълна карантина

Дания се превърна във втората страна в Европа, след Италия, която въвежда пълна карантина с цел ограничаване на епидемията от коронавирус, пише британското издание „Метро“.

Страната затваря всички детски градини, училища и университети и започва да изпраща вкъщи всички служители от държавния сектор, които нямат критични функции, за да ограничи разпространението на заразата. Това обяви на пресконференция снощи премиерът Мете Фредериксен.

Тя също така призова всички събития на закрито, на които присъстват повече от 100 души, да бъдат отменени, стеснявайки кръга на допустимите мероприятия, след като по-рано призивът бе за събития с над 1000 присъстващи.

„Ще има големи последствия от приетите мерки, но алтернативата е далеч по-лоша. При нормални обстоятелства правителството никога не би приело такива рестриктивни мерки, но ние сме в извънредна ситуация“„ заяви вчера Фредериксен.

До момента в Дания няма смрътни случай от COVID-19, но броят на заразените расте с изключително бързо темпо, като към сряда в страната има потвърдени 514 случая на заразени с вируса, което е 10-пъти повече в сравнение с понеделник, предаде Ройтерс. Здравният министър на страната Магнус Хойнике определели този резултат като „най-драматичният ръст на нови случаи на заразени в Европа“

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ