Испания отваря границите си за чуждестранни туристи от юли

Испания отваря границите си за чуждестранни туристи от юли

Испания отваря границите си за чуждестранни туристи от юли

Испания ще отвори отново границите си за чуждестранни туристи от юли, съобщи премиерът на страната Педро Санчес, цитиран от базираното в Брюксел издание New Europe.

„Както знаете, Испания приема повече от 80 милиона посетители годишно. Съобщавам, че от юли Испания ще се отвори отново за чуждестранни турсти в условия на безопасност“, каза Санчес, обещавайки безопасността както на местните жители, така и на посетителите на фона на пандемията от коронавируса.

Той добави, че страната има нужда от туризъм и правителството планира повторното отваряне от седмици. 

Въпреки че държавата е сред най-засегнатите от пандемията европейски нации, испанският премиер призова гражданите да започнат да планират почивки в Испания. Ходът на Санчес дойде на фона на протестите на крайно дясната партия Vox, която обвини правителството, че налага „драконовски мерки“, за да овладее пандемията, довели до безработица и „мизерия“. 

Страната е под строго блокиране от 14 март и е регистрирала повече от 282 000 потвърдени случая на Covid-19 и над 28 000 смъртни случая. 

В понеделник мерките за блокиране в Барселона и Мадрид, двата града, най-силно засегнати от пандемията, бяха облекчени, а испанският министър на
туризма Рейес Марото потвърди, че от юли на чуждите туристи ще бъде разрешено да резервират ваканции в страната. 

В интервю за местната радиостанция Onda Cero министърът на промишлеността, търговията и туризма Рейес Марото заяви, че правителството очаква двуседмичната карантинна мярка, наложена на задграничните пътници, да бъде спряна до тогава. Марото насърчи международните пътници, особено французите и германците, да се насладят на почивката си в Испания.

"Испания винаги е била много харесвана дестинация. Ние имаме много добра репутация и можете спокойно да се наслаждавате на добре заслужена ваканция. Ако работим като тези две години, на базата на нашите продукти, професионализацията на работниците и препозиционирането на марката като безопасна дестинация, ще успеем да спасим лятото", подчерта Марото. 

Източници: neweurope.eu, elpais.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ