Италианският премиер отхвърли призивите на работодателите за облекчаване на карантината

Италианският премиер отхвърли призивите на работодателите за облекчаване на карантината

Италианският премиер отхвърли призивите на работодателите за облекчаване на карантината

Италианският премиер Джузепе Конте каза днес, че Италия трябва да продължи да спазва строгите правила на националната карантина, за да се опита да ограничи епидемията от Ковид-19, и отхвърли призивите на бизнеса за отваряне на фабриките, предаде Ройтерс.

В интервю за германския вестник "Билд" Конте заяви, че учените съветват още да не се либерализират мерките. Той изрази увереност, че ако италианците спазват наложените от правителството ограничения за работа и движение, данните за новите заразени и починали няма да са толкова страшни.

Както съобщи италианската Гражданска защита броят на смъртните случаи днес е по-малък от вчера, но се е увеличил броят на новите заразени, предаде БТА.

Бизнесът в северната част на страната, сърцето на италианската индустрия, призовава правителството да му позволи още идната седмица да поднови работа. Местните клонове на Общата конфедерация на италианската индустрия (Конфиндустрия) в четири северни региона - Ломбардия, Венето, Пиемонте и Емилия Романя, приканиха правителството да представи "пътна карта" за подновяване на работа. "Има опасност страната да изключи завинаги мотора си и с всеки следващ ден се увеличава рискът, че няма да можем да го запалим отново", заявиха в общо писмо работодателите от областите, които дават 45 на сто от икономическата продукция на страната. Те заявиха, че удължаването на карантинните мерки означава, че ще продължи да няма производство, бизнесът ще продължава се губи клиенти, ще страдат международните връзки и приходите и вследствие на това много компании другия месец няма да могат да платят заплати.

Днес в Италия са регистрирани 542 нови смъртни случая от коронавирусната инфекция. С тях общият брой на починалите от 21 февруари става 17 669.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ