Италия налага задължителна ваксинация за хората над 50 години

Италия налага задължителна ваксинация за хората над 50 години

Италианското правителство наложи задължителна ваксинация срещу ковид на хората на възраст над 50 години, предаде Асошиейтед прес.Вчера бяха потвърдени 189 000 нови инфекции в страната с близо 60-милионно население. 

"Искаме да спрем нарастването на кривата на заразяване и да накараме италианците, които все още не са ваксинирани, да го направят", каза снощи министър-председателят Марио Драги на заседание на кабинета си. 

Правителството гласува единодушно за налагане на мярката. По думите на министъра на публичната администрация Ренато Брунета тя поставя Италия в авангарда на страните в Европа, предприемащи строги мерки срещу тези, които отказват да бъдат ваксинирани и които са мнозинството от пациентите в бързо запълващите се легла за интензивно лечение в Италия. 

Около 78% от населението на Италия е напълно ваксинирано срещу коронавируса. Досега около 36 на сто са получили бустерна инжекция, която според експертите е решаващ инструмент за намаляване на възможността инфекцията да наложи интензивно лечение или да бъде фатална. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ