Китай изпраща медицински специалисти и тонове санитарни материали на Италия

Китай изпраща медицински специалисти и тонове санитарни материали на Италия

Китай изпраща медицински специалисти и тонове санитарни материали на Италия

Девет китайски експерти по коронавируса и тонове помощи - санитарни материали са пристигнали в Рим на борда на специален самолет с цел съдействие на Италия като най-пострадалата от болестта европейска държава, предаде Франс прес, позовавайки се на източници от летищните власти.

Китай, откъдето тръгна пандемията и където броят на новите случаи съществено спада, започна да изпраща специалисти на помощ и материали в ред други страни.

Говорителят на китайската дипломация Гън Шуан каза вчера, че след Ирак и Иран, Италия също получава експерти медици, медикаменти за интензивни грижи, защитни материали и друга помощ.

Китайските специалисти, с маски на лицата, бяха посрещнати от представители на италианските здравни власти на римското летище Фиумичино. Товарът на самолета включваше по-специално респиратори, електрокардиографи, десетки хиляди маски и други консумативи, съобщи Фанческо Рока, президентът на италианския Червен кръст.

Китайският външен министър Ван И увери в сряда в разговор по телефона италианския си колега Луиджи ди Майо, че Пекин ще подкрепя Италия в борбата с коронавируса. "Китайският народ няма никога да забрави ценната помощ, предоставена от Италия, когато Китай изживяваше най-тежките моменти" от епидемията на китайска територия, заяви той.

Междувременно, по официални данни от властите около 60% от малките и средни предприятия и над 95% от големите фирми в Китай, извън епицентъра на коронавируса провинция Хубей, са подновили работа. 

Китай ще проведе координирани действия с други страни, за да се стимулира възстановяването на бизнес активността, въпреки че пандемията все още всява несигурност за връщането към нормалността, заяви итайският заместник-министър по въпросите на индустрията Син Гуобин

Китай също така продължава с усилията да възстанови икономическата си активност след налагането на строги ограничения върху транспорта и човешката дейност, за да ограничи заразяването.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ