Смяна по върховете в Nokia за пръв път от 10 години

Смяна по върховете в Nokia за пръв път от 10 години

Смяна по върховете в Nokia за пръв път от 10 години

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia назначи Пека Лундмарк за нов главен изпълнителен директор. Очаква се той да поеме поста от Раджев Сури на 1 септември, уточниха от компанията, цитирани от ДПА.

Сега 56-годишният Лундмарк е шеф на финландската енергийна група „Фортум“ (Fortum), но в миналото той е заемал няколко високопоставени длъжности в Nokia.

„Лундмарк има дълъг опит в сектора на телекомуникациите, индустриалната дигитализация и работата на ключови пазари като САЩ и Китай“, отбеляза Ристо Силасма, който е председател на съвета на директорите на Nokia.

„След 25 години в Nokia искам да направя нещо различно“, посочи оттеглящият се главен изпълнителен директор Сури в изявление. Той беше начело на Nokia Solutions and Networks от 2009 година насам.

След като продаде губещото си подразделение за производство на смартфони през 2014 г. на американския технологичен гигант „Майкрософт“ (Microsoft), финландската компания се съсредоточи върху осигуряването на софтуер и услуги за широколентова инфраструктура. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ