Тъжни рестрикции в Испания - до трима души могат да присъстват на погребение

Тъжни рестрикции в Испания - до трима души могат да присъстват на погребение

Тъжни рестрикции в Испания - до трима души могат да присъстват на погребение

Испанските власти въведоха ограничения за брой хора, които може да присъства на погребение - до трима души. Това са част от мерките срещу разпространението на коронавируса, предаде Франс прес.

"Провеждането на религиозни или нерелигиозни церемонии при погребение се забранява до края на извънредното положение, което ще продължи най-рано до 11 април", гласи наредба на правителството, публикувана днес в официалния вестник на Испания.

В страната от днес влязоха в сила още по-строги мерки за ограничение на разпространението на коронавируса, по силата на които през следващите две седмици се забраняват всички неналожителни дейности. Премиерът Педро Санчес обяви през почивните дни, че всички работещи в сектори, които не са съществени, трябва да останат у дома си до 9 април - мярка, която ще засегне най-вече строителството и големи части от промишлеността. 

До момента на всички граждани, които не можеха да работят от вкъщи, беше разрешено да продължават да ходят на работа и да се прибират в рамките на извънредното положение, влязло в сила от 15 март. Всички засегнати трябва да продължат да получават заплатата си и добавки за часовете, в които не са работили. 

Испания е втората страна с най-много смъртни случаи от коронавирус след Италия. Починалите от вируса в Испания са 7424. Оздравели са общо 16 780 болни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ