Обвиниха в сексуално посегателство режисьорa Пол Хагис

Обвиниха в сексуално посегателство режисьорa Пол Хагис

Обвиниха в сексуално посегателство режисьорa Пол Хагис

Четири жени обвиниха известният холивудски режисьор и сценарист Пол Хагис в сексуално посегателство и изнасилване, предава ТАСС. Според сведенията злоупотребите на 64-годишния режисьор с обвиняемите са били извършени в периода 1996-2015 г.

Една от потърпевшите жени е завела иска си още миналата година, като в него тя твърди, че преди 20 години Хагис я е изнасилил. Тогава тя е била на 28 години и е работила на снимачната площадка на едно от телевизионните шоута, продуцирани от него, предаде БГНЕС. В даден момент сценаристът я помолил да отиде с него в офиса му, където я е насилил сексуално против волята й.

Самият канадец отрича обвиненията по свой адрес. По негови думи една от „жертвите му“ дори цели да го изнудва и че вече се е свързала с него с искане за 9 млн. долара.

Хагис е двукратен носител на „Оскар“ за продуциране и сценария за филма "Сблъсъци" от 2004 г. Той също участва в написването на сценариите за филми като "Момиче за милион долара", "Казино Роял", „Спектър на утехата“ и "Писма от Иво Джима".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ