Освобождават руската шпионка Мария Бутина

Manager News

Осъдената за заговор за прокарване на руски интереси в САЩ Мария Бутина ще излезе утре от затвора и ще се върне в Русия, съобщи Франс прес.

Бутина е единствената руска гражданка, осъдена във връзка с разследването за намеса на Русия във вътрешните работи на САЩ. Тя се е възползвала от връзките си с Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, за да влезе в контакт с Доналд Тръмп преди избирането му за президент и с един от синовете му.

Бутина бе арестувана през юли 2018 г. Тя твърдеше, че с действията си е искала да помогне за подобряването на отношенията между Русия и САЩ. През декември се призна за виновна, че е действала като чуждестранен агент, без да информира официално правителството. Тя бе осъдена през април на 18 месеца затвор, от които бе приспаднато времето, прекарано в ареста, предаде БТА.

Нейният адвокат отказа да каже какви са й плановете след излизането от затвора, но посочи в съдебен документ тази седмица, че планира да се върне в Русия. Руски медии също съобщиха, че се очаква Бутина да се завърне до дни в родината си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ