Почина най-възрастният мъж в света

Почина най-възрастният мъж в света

Почина най-възрастният мъж в света

Почина най-възрастният мъж в света, съобщава Independent. Франсиско Нунес Оливера е починал в дома си в Испания месец след празнуването на 113-ия си рожден ден. 

Г-н Оливера е роден на 13 декември 1904 г. и е известен на местните като "Марчена" - псевдоним, който му е даден, след като дете го обърква с известния испански певец Пепе Марчена. До 107 годишна възраст, той е слизал всеки ден до селото, а на 98 години започва да чете отново, след направена операция за премахване на катаракта на очите. Това е бил единият от двата пъти  през живота на Оливера, когато е ходил на лекар.

Кметът на югозападното испанско село Биенвенида, в което е живял столетникът, описа загубата като тъжна "за цялото село и целия свят", пише испанския вестник El Periodico. "Почивай в мир, добри човече Марчена", написа в Twitter кмета на областта Гийермо Фдес Вара.

Франсиско Оливера става най-възрастният човек в света след смъртта на оцелелия от Холокоста Йезрела Кристал миналата година, когато той е на 113 години и 330 дни. През 2015 г. Оливера казва пред вестник El Mundo, че иска да поживее още няколко години, въпреки че всичките му приятели са починали. "Знам, че съм стар, но не се чувствам стар", обясни той.

Оливера оставя зад себе си четири деца, девет внуци и 15 правнуци.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ