Салвини участва лично в разрушаването на незаконно построена мафиотска вила

Салвини участва лично в разрушаването  на незаконно построена мафиотска вила

Италианският вътрешен министър Матео Салвини започна лично разрушаването на незаконно построена луксозна вила на известна мафиотска фамилия в Рим, предаде Ройтерс.

С бяла каска на главата, водачът на крайнодясната партия "Лига" се качи в един багер и откърти парче от покрива на вилата, преди италианските военни да се заемат и довършат разрушаването.

Теренът, на който се намираше вилата, ще бъде превърнат в детска площадка, каза Салвини. Миналата седмица властите вече конфискуваха осем вили на печално известния мафиотския клан Казамоника, припомня БТА.

Пред десетки репортери и камери Салвини обеща да гони престъпниците "квартал по квартал, улица по улица, вила по вила и магазин по магазин".

През юли 33-ма членове на групата, която се занимава с лихварство, изнудване и продажба на наркотици, бяха арестувани при полицейски акции срещу кичозни имоти, пълни с позлатени огледала, мраморни скулптури на животни и екстравагантни, пищни мебели.

След като пое вътрешното министерство през юни, Салвини обеща твърди мерки срещу организираната престъпност и незаконната имиграция. Той критикува ромските лагери от години и се закани да ги премахне с булдозери.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ