Срив в системата на американските митници блокира хиляди по летищата

Срив в системата на американските митници блокира хиляди по летищата

Срив в системата за компютърна обработка на американската служба за граничен и митнически контрол засегна хиляди пътуващи по летищата в САЩ, заявиха официални представители, цитирани от Ройтерс.

Чакащи на различни летища в САЩ публикуваха видеа в социалните мрежи с дълги опашки на пунктовете за обработка на документи, а няколко летища предупредиха, че се налага продължително изчакване, предаде БТА.

Службата за граничен и митнически контрол посочи, че сривът е временен и "служителите продължават да обработват пътниците на международните полети, като за целта използват алтернативни процедури, докато системите се върнат в строя. Пътниците на някои входни точки се сблъскват с по-дълго време за чакане от обичайното".

Няколко часа по-късно проблемът е бил отстранен, а засегнатите системи - отново включени в мрежата. Не са регистрирани признаци за каквито и да било "незаконни действия" по време на срива, посочи специално Службата за граничен и митнически контрол. Сътрудници на службата са имали достъп до свързаните със сигурността бази данни и проверката на всички пътници е преминала в съответствие със стандартите за сигурност.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ