10-те най-търсени умения от компаниите през 2021-ва

10-те най-търсени умения от компаниите през 2021-ва

10-те най-търсени умения от компаниите през 2021-ва

Пандемията напълно промени пазара на труда и начина, по който се отнасяме към работата си. Не само внедряването на дистанционната, но и уменията, които компаниите търсят при наемане на нови служители. Освен това всичко показва, че тези промени ще останат поне още няколко години. Поради тази причина IEBS Business School, водещата дигитална бизнес школа за онлайн обучение, посочва кои умения са най-търсени през 2021 г. в процесите на подбор на служители. 

Устойчивост: В ситуация като настоящата, когато несигурността е дневен ред, е необходимо да можете да се адаптирате към неблагоприятни ситуации и да останете силни, търпеливи и спокойни в кризисна среда.

Критично мислене: Наличието на критично мислене ви позволява да имате нови идеи, важни по време на криза. В допълнение, това ви прави по-аналитични, любопитни и помага за решаването на проблемите по по-добър начин.

Ангажираност: Организациите търсят служители, отдадени на мисията и визията на компанията, както и способни да изпълнят предложените цели. Това означава по-голяма мотивация, концентрация, качество на работата и следователно производителност.

Гъвкавост: В несигурни времена работниците трябва да имат достатъчно гъвкавост, за да се адаптират по време на промяна, да приемат нови начини на работа, да използват нови инструменти и да приемат промените, които могат да възникнат в структурата на компанията.

Работа в екип: С възхода на дистанционната работа е необходимо да демонстрирате способността да си сътрудничите с хората от вашия екип, например, като обясните инструментите за споделяне на задачи или комуникация, които сте използвали за това.

Манталитет за растеж: Става въпрос за постоянно развитие на мисленето. Някой, готов да се изправи пред нови предизвикателства и с визия за бъдещето. Известно е също като мислене за растеж.

Постоянно обучение: Освен загрижеността за постоянно учене, важно е да имате способността да изучавате нови технологии, програми и системи, така че компаниите да виждат, че можете лесно да се адаптирате.

Творчество: Творчеството не само обхваща артистичната способност да създавате нещо от самото начало, но и да виждате отвъд онова, което е пред вас. Това предполага да имате възможност да излезете от зоната си на комфорт, за да заложите на иновативни концепции и предизвикателства.

Вземане на решения въз основа на данни: Анализът на данните и на големите данни като цяло се превърнаха в основни умения за цифровите компании. Тези знания ви позволяват да разпознаете кои възможности са най-подходящи за инвестиране или влагане на ресурси, като освен това правите най-ефективните заключения.

Дигитални умения: Дигиталните умения и способности варират от възможността да осъществите видео разговор или да сте 100% продуктивни от разстояние, до бързото научаване как работят новите цифрови програми или инструменти. Компаниите търсят служители, които са активни в повишаването на тези умения.

"Възходът на дистанционната работа напълно промени начина, по който мислим за света на работата, както и уменията, които търсят рекрутърите сред новите служители. Големите предизвикателства, породени от настоящата ситуация, създадоха нуждата от работници с цифрови умения, които станаха толкова важни, колкото и самата цифрова трансформация на компаниите. Тази роля, която движи промяната, е основна част от стратегията на бизнеса в такава несигурност и променящата се среда", обяснява Оскар Фуенте, директор и основател на IEBS.

Източник: eleconomista.es

Превод и редакция: Нели Тодорова

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ