Моля, заглушете микрофона!

Моля, заглушете микрофона!

Моля, заглушете микрофона!

Само преди месец заетите с толкова много работа хора едва ли можеха да си представят, че малчуганите ще станат част от техния офис живот. Но това вече е факт. Разпоредбите за социална изолация оставиха хиляди вкъщи, където те трябва да провеждат важни работни срещи, да изпращат имейли на колегите и да пишат доклади до ръководството, като успоредно с това помагат на децата за домашните. Често офис работата е свързана с постоянни контакти с колеги и бизнес партньори. Но когато се намираме в домашна атмосфера, тези разговори трябва да се водят през камерата на лаптопа. В това няма нищо лошо, разбира се, стига да успеем да избегнем децата ни или домашните ни любимци да влязат в кадър, докато говорим. В своя статия в „Ню Йорк Таймс“ Брайън X. Чен, писател на потребителски технологии, споделя ценни съвети как да проведем перфектната онлайн видео среща.

Оптимизирайте пространството и изображението на уеб камерата

Ако някой може да бъде наречен „късметлия“ по време на тази криза, това може да са хората, които са успели да запазят работата си и да работят от вкъщи. Но това все още е неудобна корекция за мнозина. Илейн Куин, автор на „Няма място, като да работиш от вкъщи“, споделя ценни съвети как да се подготвите за видеоконференция.

Първо, направете пробен старт на вашата уеб камера. Второ, използвайте външен микрофон. Трето, уверете се, че вашият интернет работи поне 20 мегабита в секунда, което можете да проверите на speedtest.net. Четвърто, премахнете всичко смущаващо от фона, особено ако ползвате няколко стаи за работно помещение.

Моля, заглушете микрофона

Ако сте домакин на среща, може да е добра идея да заглушите други хора по време на разговора, защото те често забравят да направят това сами. Twitter е пълен с разочаровани колеги и студенти, умоляващи хората да използват функцията за заглушаване. Не забравяйте, че оставянето на видеоклипа ви, докато не говорите, заема честотна лента, която отслабва интернет връзката.

Поддържайте ефективни и фокусирани разговори 

Видео срещите не са съвсем същите като личните срещи. Вашите колеги може да забележат, ако сте се разминали, поради което Zoom има функция, при която хостовете могат да бъдат известявани, ако сте се изключили от приложението за повече от 30 секунди. Опитайте се да не водите твърде много срещи и спазвайте строга програма за видеоконференции.

Затворете вратата, ако можете

Най-добрият вариант е да опитате да затворите вратата на стаята, докато провеждате работна видео конференция, стига това да е възможно. Ако се наложи да работите на масата в трапезарията, обаче, където има и други членове на семейството ви, е добре да им сигнализирате, че провеждате разговор със слушалки и с микрофон.

Може и да не е видео разговор

Ако не успеете на проведете видео разговор, винаги може да използвате добрия стар телефон, по който да говорите с шефа си, докато се разхождате из апартамента или в задния двор на къщата ви. Важното е да се чувствате добре, докато вършите работата си от дома.

Източник: Габриел Биенаш, Inc

Редактор: Нели Тодорова

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ