9 навика на позитивните хора

9 навика на позитивните хора

9 навика на позитивните хора

Животът е изпълнен с прекрасни преживявания. Само трябва да ги забележим. Колко е невероятно чувството да усетим как слънчевите лъчи затоплят кожата ни! Или да видим как дете прохожда... А миризмата на дъжда? Усещането за топъл вятър? Всички тях можем да доловим, като започнем деня си с по-позитивна нагласа, смята блогърът Марк от marcandangel.com. Според него, да живееш щастлив живот означава да си изградиш позитивни навици, които ти помагат да се фокусираш върху това, което истински има значение. Върху малките усещания и действия без цена, но с висока емоционална стойност. Той изброява 9 навика, които по думите му обединяват позитивните хора. Всички можем да променим усещането си за живота, като ги развием. Ето кои са:

1. Позитивните хора се събуждат всяка сутрин с идеята, че нещо чудесно е възможно да се случи днес. Усмивката е лечебна енергия. Затова е важно винаги да търсим човек, на когото да се усмихнем в началото на деня. Не е 100% сигурно, че това ще ни удължи живота, но при всички случаи ще добави живот към годините. Постоянната позитивна нагласа е „най-евтиният фонтан на младостта”.

2. Те празнуват това, че са живи. Умът ни е прозорец, през който виждаме света. Най-добрият начин да го накараме да разбере, че сме щастливи, е като мислим, чувстваме, вървим, даваме и служим сякаш сме най-големите късметлии в целия свят.

3. Оценяват съвършените моменти. Животът не е перфектен, но неминуемо има своите перфектни мигове. Не си заслужава да позволяваме на дребни неща да развалят настроението ни.

4. Приемат промените. Неизследваната територия не е добра или лоша. Тя просто е такава, каквато е. Да, може да разклати основите ни. Може да се изкушим да направим крачка назад. Но промените са тези, които ни карат да израстваме. Това е правилната гледна точка, към която трябва да се приспособим.

5. Пристрастени са към постоянно и безспирно самоусъвършенстване. Не е задължително да е 1 януари, за да се подарим шанса да променим останалата част от живота си. Всеки ден е нов ден да се учим, растем, развиваме силите си и да се лекуваме от минали грешки, за да се придвижим напред. Всеки ден е шанс да преоткрием кои сме и да го разберем за себе си.

6. Изживяват и вдишват истината. Това е най-позитивният и освобождаващ от стрес начин да се живее, защото истината накрая винаги става ясна. 

7. Избират да са щастливи без конкретна причина. Ако ще бъдеш щастлив по някакъв повод, можеш да си навлечеш неприятности, защото някой може да ти отнеме повода. Затова се усмихни веднага, защото можеш да го правищ без да търсиш основание, казва Марк.

8. Помагат на хората около себе си да се усмихват. Знаят, че понякога само една усмивка, дадена на някого, може да е единственото му хубаво нещо през деня. Тя може да е това, което ще го издигне до нови висоти.

9. Прекарват време с позитивни хора. Обграждат се с компания, която ги прави щастливи. Общуват с близки, които не биха се възползвали от тях по никакъв начин и присъстват само защото ги е грижа. Всички останали са преходни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ