"Вълк" или "делфин" - какво показва вашият личен енергиен часовник?

Вълк или делфин - какво показва вашият личен енергиен часовник?

"Вълк" или "делфин" - какво показва вашият личен енергиен часовник?

Независимо дали работим до късно през нощта, или се събуждаме рано, за да отидем в офиса, всички виждаме, че нивата на енергия спадат през деня. За щастие, има няколко начина да си помогнем.

Първата стъпка към получаване на повече енергия е разпознаването на вашия личен часовник или "хронотип". Времето, в което се събуждате и лягате, и вашият тип личност ще ви помогнат да определите вашия хронотип, пише entrepreneur.com

Например хората, които описват себе си като интровертни, интелигентни, ориентирани към детайлите или перфекционисти, са склонни да се събуждат рано и да си лягат преди полунощ, са "делфини". Енергията на "делфина" идва на вълни и най-доброто време за фокусиране е между 15 и 18 часа.

Ако сте склонни да си лягате късно и да се събуждате по-късно и се идентифицирате като креативни, настроени или адреналинки, може да сте "вълк". Вълците обикновено имат най-много енергия между 5 часа сутринта и обяд. 

Какъвто и хронотип да имате, има различни неща, които можете да направите, за да увеличите енергията си в онези моменти, когато може да се почувствате уморени. Обикновени неща като пиене на топла вода с лимон сутрин, отваряне на завесите в стаята и вземане на студен душ ще ви помогнат за добър старт на деня ви. Чудесен начин да се освежите през деня е да се насладите на чаша следобедно кафе, да пиете вода иил да послушате любимата си музика.

За да научите още прости начини за повишаване на енергията ви, вижте инфографиката на GetVoip. 

[[{"fid":"379562","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":9400,"width":1000,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ