Професор от Харвард предлага да изчислим колко ни струва излишното губене на време

Професор от Харвард предлага да изчислим колко ни струва излишното губене на време

Професор от Харвард предлага да изчислим колко ни струва излишното губене на време

Колко ни струва бездействието? Такъв въпрос си задава професорът в  Харвардското бизнес училище и колумнист на The Atlantic, Артър Брукс и предлага изчисления на щетите в отговор.

В една от последните си авторски колонки Брукс разказва как наскоро стоял до 3 часа сутринта, за да гледа сериал, което го подтикнало да се замисли как да спре да губи време, пише списание Inc.

През 2012 г. изследователи от Университета в Торонто предложиха на доброволци да сметнат колко печелят на работен час и да си помнят тази цифра, когато усетят, че се увличат твърде много в неща, които ги разсейват и им отнемат повече от нужното време. Паралелно с това трябвало да изчислят и приблизително колко време прекарват в социалните мрежи всеки ден. 

„Този ​​метод може да ни убеди да спрем да губим време за пристрастяващи дейностит“, пише Брукс. Представете си, че сте заседнали в социалните мрежи. Ако средният американец е в тях около 142 минути на ден и печели около 29,92 долара на час, тогава можем да кажем, че заради виртуалната си активност той не доработва около $71 на ден. "

Напомнянето за цената на всеки час може да подтикне човек да взема решения, които са п -добре съобразени с приоритетите им, пише професор Брукс. Това все пак не означава, че трябва да се лишаваме от продуктивни активности и почивка. Дейностите, които са релаксиращи и приятни, не са загуба на време, обобщава Брукс.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ