Силно послание от Арнолд Шварценегер

Силно послание от Арнолд Шварценегер

Силно послание от Арнолд Шварценегер

Любимият на поколения актьор, професионален културист, предприемач и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер е личност на 20 и 21 век, която се разписа в историята като доказа, че всичко е възможно, откъдето и да тръгнеш, и че голямата физическа сила и мускулатура не означава липса на интелект и чувствителност. 

Шварценегер навърши 70 години през юли 2017 г. и продължава да бъде активен в обществения живот на САЩ, изпращайки силни послания. Последно, професионалният бодибилдър участва в шоуто на Джей Лено, където показа, че избира да кара мощен, но електрически автомобил - джип Mercedes G-Wagen модел от 2016 г. Той така и не излезе окончателно от политическия живот след като се пенсионира - публикува в YouTube видео срещу расизма, в което заяви, че "няма две страни на фанатизма" и "единственият начин да победим мощните и гневни гласове на омразата е, като ги посрещнем с още по-силни и по-разумни гласове". 

По-рано, през януари 2016 г. Шварценегер публикува в Instagram снимка, която също изпрати влиятелно послание и дори до днес е споделяна в социалните мрежи. На нея се вижда как той е легнал сякаш спи в спален чувал пред собствената си бронзова статуя на улицата пред хотел, с надпис под нея "Как се променят времената". Причината да напише това е била, че когато бе губернатор на Калифорния, той открил статуята, а служителите на хотела му казали "Във всеки един момент Вие може да дойдете и ние ще имаме резервирана стая за вас". 

Когато Арнолд се оттеглил като губернатор, той отишъл в хотела, но администрацията отказала да му даде обещаната "вечно резервирана" специално за него стая, казвайки, че той трябва да си плати за настаняване, защото в момента има много голямо търсене и хотелът е пълен. Шварценегер, който има възможност да си плати за много хотелски стаи, взел спалния чувал и легнал под статуята си за снимка, след което обясни какво е искал да предаде: "Когато бях на важна позиция, те винаги ми правиха комплименти. А когато изгубих позицията, те забравиха за мен и не си спазиха обещанието. Не разчитайте на позицията си, или на количеството пари, които имате, нито на властта си, нито на интелигентността, защото те не са вечни", казва той. 

Актьорът се опита да припомни на всички, че когато си "важен" в очите на другите, ти си "приятел" на всеки. Но щом хората нямат вече интерес да бъдат с теб, ти няма да имаш значение за тях. "Ти няма да бъдеш винаги този, който си мислиш, че ще бъдеш. Нищо не продължава вечно", казва актьорът. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ