Google променя логото на Chrome

Google променя логото на Chrome

Google променя логото на Chrome

За първи път от 8 години Google ще въведе промени в логото на браузъра си, макар и минимални. Елвин Ху, дизайнер на Google Chrome, сподели в профила си в Twitter новия облик на иконата, която ще започне да се показва на устройствата на потребителите скоро.

Визуализацията покава, че нюансите в логото вече ще са по-наситени, ще бъдат премахнати и сенките около всеки от трите цвята – червено, зелено и жълто, заобикалящи синята точка в средата. В Twitter Ху е публикувал и кадри, от които се вижда как ще изглежда новият облик на иконата на Chrome на различните устройства.

Заедно с тях той споделя и интересен факт – дизайнерите са открили, че поставянето на определени нюанси на червено и зелено един до друг може да бъде неприятно за човешкото око, затова е създаден лек градиент, с който се смекчават цветовете. Разликата е трудно забележима от пръв поглед.

С промяната Chrome продължава да следва общия тренд на опростяване на логата, към който се придържат и други популярни браузъри като Edge, Mozilla Firefox и Safari.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ