Влез в час със Smart Classroom AR

Влез в час със Smart Classroom AR

Влез в час със Smart Classroom AR

Биология е скучна, математиката трудна, географията - бла, бла...Децата, родени и израснали с дигиталната революция все по-рядко отварят традиционните учебници. За тях знанието е другаде - в телефоните, таблетите и компютрите. И, правилно, науката може да стане интересна и на екран, вярват в Samsung и дават лесно и иновативно решение с приложението Smart Classroom AR, което има за цел да покаже на учениците забавния и неповторим свят на науките, използвайки добавена реалност.

Приложението е първото по рода си у нас и е разработено като част от социалните проекти на компанията, в които Samsung инвестира от 2013 година насам с цел дигитализиране на образователния процес в България. Smart Classroom AR e разработено от водещ екип програмисти в България и е предназначено за учители и ученици от цялата страна. С него децата могат да работят както в клас, така и самостоятелно вкъщи. То е изключително удобно и лесно, а ползите от него са безброй. Единственото, което е нужно, за да се правят например упражненията с добавена реалност (AR), е смарт телефон с операционна система Android, с който да се свали приложението от Google Play: Smart Classroom AR и един ученически бележник. То е напълно безплатно и съдържанието му е съобразено с учебните програми, одобрени от МОН. Упражненията не са обвързани с конкретно издателство и са подходящо помагало за всеки. Те са създадени по идеи на български учители и екип от експерти, като съдържанието е подходящо за ученици от 1 до 10 клас. Постоянно се добавят и нови упражнения по различни предмети и класове.

Основано на ефекта от геймификацията, приложението успява по интерактивен и завладяващ начин да представи нова информация на учениците и след това да провери знанията им. Точно както в игрите, и тук учениците печелят точки, а приложението автоматично отчита резултата им до момента.

На практика всеки от нас може да изпробва приложението и да провери какво си спомня от ученическите години. Ето например, едно от упражненията по биология, което предизвиква сериозен интерес сред учениците. При него под формата на игра можем да научим лесно функциите на органите и различните кости в човешкия скелет.

[[{"fid":"318990","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":254,"width":525,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Упражнение на седмицата. Стартира се чрез сканиране на бележника.

[[{"fid":"318992","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":254,"width":525,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

При класифициране на даден орган или кост, приложението отчита правилен ли е бил отговорът.

Искате ли и вие да проверите какво си спомняте от часовете по биология? Тогава:

  • Свалете приложението на телефона си

  • Изберете упражнението на седмицата, което се намира на началния екран

  • Сканирайте бележника на детето си

  • Опитайте се да класифицираш костите и органите спрямо категориите

Когато сте готови, можете да разгледате и другите упражнения. Наистина е забавно!

За допълнителна информация: https://ar.smartclassroom.bg/#/

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ