Xiaomi ще разработва собствени технологии за безпилотно шофиране

Xiaomi ще разработва собствени технологии за безпилотно шофиране

Xiaomi ще разработва собствени технологии за безпилотно шофиране

Технологичната корпорация Xiaomi възнамерява да разработи свои собствени технологии за безпилотно шофиране. Това се посочва в съобщение, което ръководителят на корпорацията Лей Джун публикува в акаунта си в Weibo, предава ТАСС.

В съобщението се казва, че в началния етап компанията възнамерява да привлече около 500 експерти, които да се присъединят към дивизията за самоуправляващи се автомобили на Xiaomi. Тяхната задача ще бъде да създадат своя собствена технология за самоуправление за интелигентни автомобили Xiaomi от четвърто ниво. Това ниво осигурява способността на системата да управлява автомобила в автономен режим и да следва установения маршрут, но само в маркираната зона. Други подробности за съответния проект на компанията не се публикуват.

В края на март тази година Xiaomi също потвърди плановете си да започне производството на собствени електрически превозни средства. Съветът на директорите на компанията, според официално изявление, е решил да създаде 100% дъщерно дружество, за да развие тази нова посока. В началния етап инвестициите в това предприятие ще възлизат на около 10 млрд. юана (около 1,5 млрд. долара). През следващите 10 години общата инвестиция в производството на електрически автомобили Xiaomi ще достигне 10 милиарда долара.

Xiaomi е основана през април 2010 г. и в момента е един от четирите най-големи производители на смартфони в света. През 2018 г. тя проведе първоначално публично предлагане на своите акции на борсата в Хонконг. В края на декември миналата година пазарната капитализация на Xiaomi за първи път надхвърли 100 милиарда долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ