Колко ще ни струва чадър и шезлонг това лято

Колко ще ни струва чадър и шезлонг това лято

Колко ще ни струва чадър и шезлонг това лято

По пет лева ще струват чадърът и шезлонгът на варненския плаж през идващото лято.

Фирмата „Лазурен бряг 91“ ЕООД, която отново спечели концесията на плаж „Варна - централен“ обещава да не вдига цените. Това е плажът от вълнолома до бившия рибарски мостик на рибарския плаж.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 години да предоставя цена за чадър в размер до 10 лв. и толкова за шезлонг в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж, реши Министерски съвет.

На плажа в Сарафово цената за чадър ще бъде в размер до 7 лв. с ДДС, толкова ще струва и шезлонг в платената зона.

Сумите са залегнали в договора с новия концесионер, който правителството определи -„М и П Мениджмънт“ ЕООД.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година е в размер на 45 502 лв. с ДДС. Предложените инвестиции за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане и за подобряване на облика на морския плаж са в размер на 527 765 лв. с ДДС за целия срок на концесията.

Освен това, Министерският съвет търси концесионер за плаж „Свети Влас-запад” в община Несебър. Предлага се срокът на концесията да е 20 години, като размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 51 264,35 лв. без ДДС.

Открита е и процедура за възлагане на концесия и за морски плаж „Златна рибка“ в община Созопол. Срокът на концесията отново се предлага да бъде 20 години, а размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 75 366,88 лева без ДДС.

Концесионерите в Несебър и Созопол ще бъдат задължен да осигуряват водното спасяване, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морските плажове и да предоставят услуги от обществен интерес.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ