УлтраПлей показа на света какво означава да разбираш от електронни спортове

 УлтраПлей е високотехнологична компания, която разработва и предоставя софтуерни продукти за електронните спортове, спортните залози, казино игрите, залозите на живо и биткойн решенията. Със своя екип от професионалисти, притежаващ богат опит в разработването на продукти и технологични решения за онлайн игралната индустрия, електронните спортове и маркетинга, УлтраПлей се утвърждава като надежден партньор в предоставянето на качествени софтуерни продукти за спортни залози и коефициенти на своите клиенти.  Компанията успява бързо да се наложи на световната гейминг сцена. Как? Разказва  главният изпълнителен директор на УлтраПлей, Дарий Маргаритов

- Г-н Маргаритов, с какво се промени Вашата компания от създаването си преди 7 години?

- Ултраплей е компания, която предлага високотехнологични решения за онлайн игралната индустрия. Компанията бе създадена през 2010 г. с ясната визия и амбиция да революционизира индустрията, като предложи своя иновативен подход и изведе на преден план високото качество, удобството и вълнуващото преживяване от спортните събития в комбинация с адреналина от печалбата, които клиентите ни предлагат на крайния потребител чрез нашите продукти и услуги.

През тези седем години УлтраПлей успя да се наложи на световната онлайн гейминг сцена чрез иновативните си продукти, фокусирани върху електронните спортове (eSports) и биткойн решенията. Философията на компанията за използване на малко познати и трудно достъпни за някои компании технологии, разработки и решения, винаги ни е водила напред и е в основата на еволюцията на УлтраПлей. В момента компанията се нарежда в топ 3 на световните производители на софтуерни решения за електронни спортове и коефициенти върху тях, като същевременно предлага цялостни решения за онлайн гейминг.

Електронните спортове са видео игрите, които всички сме играли като деца, но 10 години по-късно представляват един от най-бързо развиващите се спортове, привличащ милиони фенове по целия свят. Съществената промяна за компанията настъпи през лятото на 2015 година, когато успяхме двойно да увеличим екипа си от трейдъри и бяхме първите в света, които представиха на пазара услугата за онлайн залози на живо върху популярната електронна игра Counter Strike: Global Offensive (CS:GO). В този момент показахме какво означава наистина да разбираш от електронни спортове и да си една стъпка пред своите конкуренти. Сега продуктите и услугите на УлтраПлей покриват най-широк спектър от електронни спортове, както и всички необходими компоненти за изграждането на цялостен и успешен онлайн бранд в игралната индустрия.

- Бизнесът на компанията е фокусиран върху предлагането на софтуерни решения за електронните спортове. С какво ви спечели тази сфера и какви са тенденциите за тяхното развитие?

- Всичко започна през 2014 година, когато се роди идеята да включим електронните спортове в портфолиото си от продукти. Заедно с Марио Овчаров, маркетинговият ни директор и Петър Иванов, сега мениджър на eSports екипа от трейдъри, гледахме няколко мача по CS:GO и веднага ни стана ясно, че тези игри имат огромен потенциал и трябва възможно по-скоро да се възползваме от него и да го развием като нова сфера в онлайн гейминга. По това време на пазара имаше само още две компании за спортни залози, които предлагаха твърде малко от електронните спортове. Нямаше залози на живо, нито пък т.нар. маркети (видове залози в играта), а броят на електронните игри и турнирите, които се отразяваха, бяха прекалено малко. Нашите иновативни продукти и подход към материята бързо ни качиха на най-високата вълна в електронните спортове. Умението да се държим изправени и да управляваме стихията, наречена eSport, ни дава правото да правим анализи за развитието на сферата и да ги представяме на световни конференции, посветени на онлайн гейминга, както и да ги споделяме с експертите в традиционната игрална индустрия, които имат необходимост да разберат повече за света на електронните спортове. Страстта ни към този вълнуващ и изпълнен с адреналин свят ни вдъхнови да създадем и българска академия по CS:GO, като вече имаме професионален отбор - Outlaws, който завладява европейската eSports сцена. Момчетата успяха да спечелят четири първи места на международни турнири за по-малко от година. Искаме да развиваме млади таланти, с което да покажем, че мечтите им да се състезават с най-добрите и впоследстие да станат най-добрите, са напълно постижими.

Електронните спортове са изключителен световен феномен. Почитателите на електронните игри се увеличават, като само за изминалата година са проведени над 4000 състезателни турнира, а тази година се очаква броят им да нарасне до 5500. Традиционно турнирите събират милионна аудитория, а общият брой на феновете в световен мащаб се равнява на 131 милиона души. Много големи компании стават рекламодатели на водещите професионални отбори или спонсорират стартиращи компании в сферата. Всичко това ни кара да вярваме в развитието на електронните спортове и считаме, че те ще заемат все по-ярко и водещо място в онлайн игралната индустрия занапред.

- Работите с клиенти от цял свят и ежегодно участвате в международни изложения, какви са тенденциите в онлайн гейминг индустрията и как се отразяват те върху бизнеса Ви?

- Онлайн гейминг индустрията се развива с изключително бързи темпове и с всяка изминала година бележи нови технологични върхове. Докато в началото онлайн геймингът беше запазено пространство за по-младите, т.нар. милениали, сега демографският профил на потребителите на тези услуги все повече се обогатява. УлтраПлей има предимството да е пионер в една от водещите тенденции за развитие в онлайн игралната индустрия. Чрез иновациите, които предлага в сферата на електронните спортове, компанията развива пазара и предоставя първокласни решения и услуги на онлайн гейминг брандовете. Изграждането на подобна eSports екосистема ни носи както предимства, така и предизвикателства – всеки ден да предлагаме нещо различно, като същевременно променяме средата.

Участието ни на миналогодишното международно изложение в игралната индустрия в Макао откри пред компанията нови бизнес възможности и ни даде предимството да навлезем на азиатския пазар, който доминира в сферата. Вече съществено се развива и възможността за правене на залози върху електронните спортове.

- С какво се различавате от другите ИТ компании и страдате ли от същия недостиг на кадри, за който се говори толкова много?

- Наясно сме с тенденциите на пазара на човешките ресурси, особено в IT сферата и силната конкуренция, която някои наричат „война за таланти”. Това, което ни отличава от останалите компании, борещи се за най-добрите разработчици и за най-ярките таланти, е отношението ни към служителите, дейността на компанията и приятната работна атмосфера. Служителите на компанията, от всички звена и отдели, имат свободата да показват своите качества и умения, да разгръщат таланта си, защото ние искрено вярваме в техните възможности. Предлагаме предизвикателства на нашите IT специалисти и то в сфера, която е силно конкурентна и динамична. Продуктите на компанията се използват от хиляди потребители по целия свят, което допринася за динамиката и разнообразните проекти, по които те работят. Категорично при нас не съществува еднообразие, а атмосфера на креативност, иновативност и продуктивност. Да бъдеш част от компания, която е лидер в своя сегмент и използва иновативен подход при всяко решение, определено е ключът към мотивацията на нашите IT специалисти, към стремежа им да показват най-доброто, на което са способни и да бележат своите професионални успехи с нас.

- Какви са възможностите за кариерно развитие при Вас?

- В ценностите и мисията на компанията здраво е вплетена идеята, че служителите са двигателят към развитие и успех. Към всеки нов служител ние подхождаме с увереността, че това е следващият ценен кадър и добър наш приятел, който ще докаже, че е талантът, от който ние имаме нужда. Поради естеството на работа с международни клиенти, ние предоставяме редица възможности за развитие на нашите служители. От една страна разработването на високотехнологични и иновативни продукти предпоставя да работим с едни от най-мотивираните и талантливи софтуерни инженери и програмисти, а от друга страна уникалната база с коефициенти от спортни залагания, с фокус върху електронните спортове, се оперира от висококвалифицираните трейдъри, с дългогодишен опит и практика в областта. Нашият търговски отдел има възможността да предлага тези продукти и е уверен в професионализма на своите колеги, които се грижат клиентите да получават най-доброто от света на онлайн гейминга и електронните спортове.

Екип на "Мениджър Нюз"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ