Колонката на Ричард Брансън: Живот преди вихрушката

Колонката на Ричард Брансън: Живот преди вихрушката

Колонката на Ричард Брансън: Живот преди вихрушката

"Как изглежда обикновено ежедневният ви график?"

Това е един от въпросите, които хората ми задават най-често. Обикновено обяснявам, че когато работя от вкъщи, на Британските Вирджински острови, се организирам така, че денят ми да започне в 5 часа на разсъмване - за да мога да прекарам малко време със семейството си, да поспортувам, преди работа. Обикновено имам тежък график, затова, намирам за полезно стартирам деня с физическа активност и приятни, забавни моменти с хората, които обичам. Това ми създава правилната настройка да се изправя пред всичко, което ме очаква в следващите часове и ми помага да бъда по-продуктивен. 

Понякога се наслаждавам на труден мач на тенискорта рано сутрин, или на бърза разходка из острова. Освен това имам и късмета да мога да се отдам на кайтсърфинг - любимия ми спорт. От жизненоважно значение е да включите малко време за себе си в ежедневния си график, дори ако става дума само за 15 минути за неща, които не са свързани с работа. Така увеличавате творческия си потенциал. Това ще ви помогне да отстъпите крачка назад и да погледнете на нещата от по-свежа преспектива. Означава, че трябва да опитвате нови и нови дейности - не се придържайте само към някакъв стриктен график за упражнения. За мен, да се науча да карам кайтсърф не беше изобщо лесно. Когато се опитах за първи път, наистина ми беше много трудно.. Първоначално излизах със сина ми Сам или с неговите приятели и (може би изглежда глупаво) но мислех, че ще се справя с лекота. На третия ден опити да се изправя и да яхна вълната, някой до мен подхвърли, че фотограф се крие в храстите с фотообектив за далечно виждане. Егото ми незабавно извика най-доброто от мен и се изправих за следващата вълна (и за първите страници на австралийската преса на другия ден). Беше като каране на колело или стартиране на нов бизнес - бориш се и се мъчиш, докато внезапно не се вдигнеш и тогава се чувстваш невероятно. 

През годините моите умения се подобряваха и бях дори обявен за най-възрастният човек, карал кайтсърф в Ламанша. За мен излизането сред вълните ме държи в добра форма и стартира сутрините ми с малко приятен шум. 

Няма наистина нищо по-добро от това да започваш деня си, енергизиран и жив, и това е страхотен начин да си поставяш нови лични цели. Особено важно е за предприемачите, защото да накараш кръвта да закипи във вените, е начин да осъзнаеш, че си способен да постигнеш далеч повече, отколкото вярваш, че е възможно. Което е полезно в бизнеса. 

Това ме води до следващата ми отправна точка: аз често съм казвал, че хората не трябва да се мъчат да правят неща, които не им харесват и не ги въодушевяват. Това е принцип, с който живея. Опитвам да включвам приключенството във всеки аспект от живота си. Какъв е смисълът от всичко, ако не се забавляваш?!

Имам щастието да живея разнообразен живот. Да си освобождавам време да бъда спонтанен и да живея за момента е важна част от моя график. 

За да се забавлявате, трябва да планирате време за това и да го направите свой приоритет всеки ден. Помнете: Дори предприемачите имат нужда от малко време извън вихрушката. И винаги има малко място в живота ни за приключенство. 

Всеки читател на „МениджърНюз“ може да задава своите въпроси към Ричард Брансън на имейл: Richard.Branson@nytimes.com. Сътрудниците на световно известния предприемач съветват да посочвате името си, страната, имейл-адреса и сайта където четете колонката.

© 2017 Ричард Брансън (Разпространява се от The New York Times Syndicate)

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПРАВАТА THE NEW YORK TIMES SYNDICATE ПРЕДУПРЕЖДАВАТ, ЧЕ НИКАКВА ЧАСТ ОТ КОЛОНКИТЕ НА РИЧАРД БРАНСЪН НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА, КОПИРА И ПРЕРАЗКАЗВА без тяхното изрично писмено съгласие. Текстовете на Ричард Брансън в България се регулират по принципите на авторското право.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ