Динамична и силна 2018 г. за бизнеса отчитат финалистите в "Мениджър на годината"

Динамична и силна 2018 г. за бизнеса отчитат финалистите в Мениджър на годината

Динамична и силна 2018 г. за бизнеса отчитат финалистите в "Мениджър на годината"

Динамична, различна, с високи ръстове, движени от силна конкуренция – така определят финалистите в конкурса „Мениджър на годината” настоящата 2018. По традиция те направиха кратък обзор на икономическия климат и споделиха очаквания и прогнози за 2019-та.

Рекордни ръстове в продуктовите категории „Шоколади” и „Бискивти” бележат 2018 година за Монделийз България, сподели Светла Лесова, изпълнителен директор на компанията. Според нея, маркерът на 2019 ще бъде засилване на наблюдаващата се в последно време тенденция за смяна на фокуса към местното и локалното.

Двуциферни увеличения на пътникопотока, преминаващ през летищата във Варна и Бургас бележат успешна година не само за Фрапорт България, но и за страната, смята Улрих Хеппе, изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Компанията обслужва логистично двете летища в големите морски центрове у нас.

През 2019 обаче за сектора предстоят по-трудни времена поради високите цени на горивата, прогнозира Хеппе. Първите признаци вече се забелязват, много авиокомпании започват съкращения на полети и служители, добави той.

България все повече се налага като дестинация за създаване на продукти с добавена стойност, в същото време все повече бизнеси се дигитализират, което означава добри времена за ИТ сектора, сподели Ивайло Славов, изпълнителен директор на BULPROS, за втори пореден път финалист в конкурса „Мениджър на годината”. Все пак тези няколко поредни години на непрекъснат възход са знак за предстояща консолидация, която може би ще започне в близките от 1 до 3 години, очаква той.

Ръст от 30% за трета поредна година и удвояване на бизнеса правят 2018 много силна откъм постижения и за "Еконт Експрес", посочи прокуристът на компанията Павел Пенчев. Очакванията му за 2019 са за известно намаляване на ръстовете в електронната търговия, стабилизация и стандартизация.

***

Генерален спонсор на "Мениджър на годината 2018" е Fibank.

Конкурсът се провежда и с подкрепата на Johnnie Walker, HUAWEI, MFG, telelink, Opel, Застрахователна компания България Иншурънс АД, British American Tobacco България, ЕКОПАК, F2F, Actavis

Медийни партньори на събитието са bTV, в. "24 часа", Darik, в. "Стандарт", Bloomberg TV Bulgaria

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ