Нов изпълнителен директор оглавява ЕКО България

Нов изпълнителен директор оглавява ЕКО България

Андреас Триантопулос е новият изпълнителен директор на ЕКО България.

Основните приоритети на новия шеф на веригата бензиностанции е да ускори развитието на компанията и да я утвърди като лидер на пазара на горива у нас, съобщават нейни представители.

„Поемам този пост с голямо удоволствие и с амбицията да продължа добрата работа на моите предшественици. Осъзнавам, че целите, които съм си поставил, са доста амбициозни, но това само ме мотивира допълнително. Освен това, вярвам в ценностите, заложени в основата на ЕКО България и Hellenic Petroleum Group: устойчив растеж, грижа за околната среда, отговорност към клиентите, служителите и обществото. Всички тези ценности са еднакво важни за нас, точно колкото са важни и добавената стойност и добрите финансови резултати. Смятам, че ние сме късметлии да бъдем част от семейството на Hellenic Petroleum. Това ни дава достъп не само до горива с несравнимо качество, технологии и знания. Принципите и ценностите на Hellenic Petroleum чертаят пред нас верния път и направляват както дългосрочната ни стратегия, така и ежедневните ни операции”, заявява Триантопулос.

Андреас Триантопулос е роден в гръцката столица Атина през 1966 година. Висшето му образование започва с бакалавърска степен по икономика в University of Essex, след което завършва и магистратура в London Business School. Той започва работа за Hellenic Petroleum Group през 2011 година и оттогава е заемал длъжността на финансов директор (CFO) в Черна гора и Сърбия. Бил е също изпълнителен директор в Черна гора, а последната му длъжност, преди да поеме управлението на ЕКО България, е като зам. изпълнителен директор в република Македония. В личен план, Андреас Триантопулос е горд баща на две деца и запален почитател на мореплаването и гмуркането.

Предшественикът на Триантопулос, Алексис Атанасопулос остава в структурата на Hellenic Petroleum и заема нов ръководен пост в рафинерията на компанията в Солун. Екипът на ЕКО България използва случая сърдечно да благодари на Атанасопулос за безспорните професионални и лидерски качества и да изкаже искрената си гордост от постигнатите успехи по време на съвместната работа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ