Нов изпълнителен директор на Progress

Нов изпълнителен директор на Progress

Нов изпълнителен директор на Progress

Progress, под чийто бранд оперира в България Telerik, назначи Йогеш Гупта за главен изпълнителен директор.

Фил Пийд, който досега заемаше тази длъжност, се оттегля от поста, но ще продължи да бъде в Борда на директорите.

През четирите години на управление на Пийд от 2012 г. компанията се превърна в глобален лидер в разработката на приложения, които подпомагат дигиталната трансформация, от която организациите се нуждаят, за да създават и поддържат ангажиращо потребителско преживяване.

Преди да се присъедини към Progress, от 2013 до 2015 г., Гупта е бил президент и главен изпълнителен директор на Kaseya, водеща софтуерна компания за ИТ управление „в облака“. На тази позиция той въвежда нова стратегия за растеж и трансформира продуктовото портфолио и бизнеса. Гупта успешно оптимизира процеса по продажби, което води до преминаването на бизнес за 80 милиона долара от модел, базиран на закупуване и съхранение на решения в локална среда, към модел, базиран „в облака“, на абонаментна база.

Преди Kaseya, Гупта е бил главен изпълнителен директор на FatWire Software от 2007 г. до придобиването й от Oracle през 2011 г. Под негово ръководство FatWire се превръща във водеща софтуерна компания за управление на уеб преживяването. Под негово управление за три години FatWire увеличава приходите си със 100% вследствие на иновативни нови продукти и базирани „в облака“ предложения. От 1989 г. до 2007 г. Гупта е в Computer Associates, където е главен технологичен директор и главен стратег. 

Заедно с поемането на поста главен изпълнителен директор, Гупта е избран и за член на Борда на директорите на Progress. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ