От първо лице: Венета Писарска

От първо лице: Венета Писарска

От първо лице: Венета Писарска

НАЧАЛОТО

 

Стартът на кариерата ми е свързан с желание за успех и много, ама много работа. Винаги съм искала да работя в международна компания, с колеги от цял свят, да опознавам други култури. Отначало нямах представа как да го постигна, но целта ми беше ясна. Затова трябваше да започна отнякъде и да си намеря мястото.

След университета се озовах в чужда държава и не говорех езика, а образованието ми не се признаваше. За щастие, пазарите към Русия, Полша и Беларус започнаха да се отварят и се търсеха хора с руски език. Аз го говорех и използвах тази възможност. Така попаднах в международния транспорт, където нямаше значение какво съм завършила, стига да решавам проблемите с документи, превози и шофьори. Това беше безценна школа - разбрах, че мога да постигна всичко, стига да поискам и постоянно да търся решения. Изкарах курс за международен транспорт, получих европейска диплома и вече можех да си направя фирма.

Тогава се появи работата в "Лесафр". Започнах пак от нулата, с тази разлика, че там влязох по червения килим - във фирмата нямаше хора с моята квалификация. И си попаднах на мястото.

В "Лесафр" съм вече 15 години. Това е невероятна компания, в която може да се развиваш, да пробваш, да падаш, да ставаш и да вървиш напред. Любовта към пътуванията и към хляба, както и свободата да реализирам идеите си - това са основните ми двигатели и до днес.

ПОВРАТНИТЕ МОМЕНТИ

Определено връщането ми в България беше повратен момент. След 22 години във Франция и по света да се върна тук ми звучеше като връщане назад. Много бързо обаче осъзнах, че това всъщност е ново начало.

ЗНАЧЕНИЕТО НА УСПЕХА

Обичам да се обкръжавам с амбициозни хора и с екипни играчи - поддържаме страстта за успех, като си я предаваме взаимно. Успехът ме кара да се придържам към

високи стандарти и да гледам напред. С времето съм придобила увереност, че мога много и на мен може да се разчита. В същото време си давам сметка, че имам още да се усъвършенствам, така че не преставам да уча. Вярвам, че успехът е постоянен процес на развитие, слушане, споделяне и изразяване на идеи.

ПОСЛАНИЕ КЪМ СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ 

Силата ни е в това, че сме жени. Имайте мечти и дългосрочни цели, не се спирайте пред моментни несгоди. Бъдете фокусирани, но гъвкави и отворени към промени, идеи и възможности. Просто... не спирайте!      

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ