Нов управител начело на iuvo

Нов управител начело на iuvo

Нов управител начело на iuvo

Нов управител поема платформата за P2P iuvo. От месец април в сила е назначението на Благовест Караджов, който идва на тази позиция след повече от 20 години на ръководни позиции в различни компании с насоченост към иновациите и високите технологии, съобщават от компанията. Той има доказан опит и успех в създаването и управлението на комплексни решения в областта на финтех, телекомуникациите и електронната търговия. Благовест Караджов е ръководил дигиталната банка и дигиталните услуги на Виваком, най-голямата телекомуникационна компания в България, а преди това е бил директор на платформите за услуги на най-големия кабелен оператор в България - Blizoo, както и CTO на Net Is Sat, един от първите интернет доставчици в страната. Магистър е по компютърни науки и комуникации.

“Наблюдавам отблизо развитието на iuvo от години и за мен е не само чест, но и удоволствие да поема ръководството на една отлично управлявана и утвърдена платформа за P2P инвестиции, в която са вложили своето доверие и средства над 30 000 инвеститори. Приоритетът в следващите месеци е технологичното обновление на платформата, така че потребителите да получат неповторим UX/UI, удобство за използване и висока надеждност.", коментира Караджов новото си назначение. Той определя като най-близка основна цел в следващите две години iuvo да е в Топ 3 по инвестирани средства сред платоформите в сегмента.

„Годините в iuvo са едни от най-отговорните и динамичните в живота ми до момента. Оставям в ръцете на Благовест една добре смазана машина, която с колегите успяхме да превърнем в P2P платформата с едни от най-стриктните правила за допускане на оригинатори, с две спечелени награди от Forbes Business Awards, като едната е за компания на годината в сектор финанси, и с над 30 000 инвеститори, с които iuvo продължава да расте.“, споделя Ивайло Иванов, съосновател и досегашен управител в iuvo. Под негово ръководство компанията изпрати 2021 г. като най-успешната си до момента с рекорден ръст от 115% увеличение на добавените от клиенти нетни суми за инвестиции в платформата спрямо 2020 година и 42% увеличение на портфейла спрямо целия период 2016-2020.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ