9 токсични навика, които ви оставят без енергия

9 токсични навика, които ви оставят без енергия

Въпросът „Кои ежедневни навици изтощават нашата енергия?“, се появява в  мрежата за споделяне на съвети Quora, където хората търсят отговори на най-различни въпроси.

От Inc.com цитират отговорът на Joshua Otusanya, стендъп комик, които съветва да избягвате тези 9 навика:

1. Дългите дремки

Една кратка дрямка, за не повече от 20 минути по средата на деня, ще ви помогне да намалите напрежението и да си възвърнете жизнените сили.

От друга страна, дългите дремки могат да ви накарат да се чувствате муден и замаян. Това усещане идва от преминаването на организма към по-дълбоките фази на съня, което се случва в границата между 30 и 60 минути, след като заспите.

2. Претоварването

Когато прекарвате времето си в постоянно притеснение и безпокойство за всевъзможни проблеми и трудности във вашия живот, вие натоварвате неимоверноу вашата психика. Отделете нещата, които са наистина важни за вас, и фокусирайте цялото си внимание върху тях.

Ако искате да прочетете повече по въпроса може да потърсите книгата  „The Subtle Art of Not Giving A F*ck“ на Марк Менсън.

3. Приемате всичко твърде лично

Човек губи много енергия, когато започне да мисли, че всичко, което се случва наоколо, е насочено единствено и само към него. Спрете да мислите, че всяка критика и несъгласие с вас има за цел да ви обиди, унизи, или просто да ги засегне по някакъв начин. Светът не се върти около вас.

4. Успиването

Когато се успивате, вие задавате лош тон за остатъка от деня. Изследвания са установили, че хората, които се събуждат по-рано сутрин, са по-продуктивни.

Разбира се, това не се отнася за хората, които са най-ефективни в късните часове на нощта, но по-голямата част от населението работи през деня. Именно за това е толкова важно да започнете работния ден по правилния начин.  

5. Честото ползване на смартфона

Писането на текстови съобщения, разглеждането на профила във Facebook, Twitter, Instagram и всяка друга социална мрежа, за която може да се сетите, бързо се превръща в пристрастяване, което завладява голяма част от вашия живот.

6. Живеете в миналото

Ако не можете да оставите настрана отминалите грешки и трагедии, никога няма да се насладите на настоящия момент и на вашето бъдеще.

7. Драматизирате

Понякога е по-добре да забравите за малките спречквания и несъгласия от миналото. Не е нужно винаги да сте прав. Все пак хората грешат. Най-добрият начин да се справите с негативизма е да не наливате масло в огъня.

8. Липса на самоуважение 

Нездравословната диета и липсата на физически упражнения ви ограбват енергийно. Погледнете на организма си като на машина, която се нуждае от правилното гориво и поддръжка, за да продължи да работи ефективно.

9. Липса на признателност

Научете се да цените нещата, които имате, защото по света има много хора, които биха били благодарни за същите тези неща, които вие игнорирате.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ