Конфликтът – скритият коз в корпоративните среди

Конфликтът – скритият коз в корпоративните среди

Конфликтът – скритият коз в корпоративните среди

Избягвате ли конфликтите? Не сте само вие. Това е доста разпространено поведение в корпоративните среди и ние неведнъж сме писали как точно да го правите. Има обаче и друга гледна точка.

Тенденцията да избягваме конфликтите е съвсем човешка. Повечето хора се притесняват, че несъгласията и негативните послания ще внесат напрежение между тях и хората, с които имат контакти всеки ден. За съжаление обаче избягването на конфликтите понякога води до безкрайно преразглеждане на бизнес плановете и по-ниско изпълнение на професионалните задължения, което се отразява неблагоприятно на организационния живот, пише Рон Ашкинс за Harvard Business Review.

Погледнете се в огледалото и си дайте честна оценка на способността си да оспорите дадени аргументи или да създадете градивен конфликт.

Говорете с приятелите си, семейството или колегите. Какво е мнението им за вашата готовност да се включите в конфликта, както и способността ви да го направите конструктивно? Посъветвайте се с тях за конкретни ситуации или модели, които те могат да видят, но не са видими за вас.

Направете някои експерименти, особено в области, които са обичайно трудно за вас. Опитайте се да убедите шефа си в обратното, когато той казва, че няма смисъл. Говорете на заседание, когато не сте съгласни. Винаги започвайте разговора с предварителната уговорка, че целта ви не е да създавате конфликтни ситуации, а да търсите конструктивен диалог.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

bTV се разделя с Антон Хекимян
Неизвестно за известните: Фил Найт основал империята Nike с $500 заем от баща си
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
Независима ли държава е България?
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
Установиха как ниските температури повишават апетита на бозайниците
Citi предупреди персонала си в Обединеното кралство за възможни съкращения