Гергана Тенекеджиева

Гергана Тенекеджиева

Гергана Тенекеджиева

„Ако искаш нещо да постигнеш, действай, без да мислиш кой е около теб и какво прави той за теб. Ако ще търсиш причина за неуспеха си в това, че никой не ти е помагал, и ще мрънкаш, тогава просто не го искаш. Не го прави!

Гергана Тенекеджиева започва професионалната си кариера като консултант в „Адрес Недвижими имоти“ – Бургас, през 2006 г. Две години по-късно става мениджър в компания „Ключ България“, работеща предимно с рускоговорещи клиенти, част от холдинга AG Capital. През 2010 г. поема кантора „Север“ в „Адрес Недвижими имоти“, а от 2014 г. е назначена за регионален мениджър за Бургас. „Когато заемах първата си висока управленска позиция – регионален директор на „Адрес“ в Бургас, никой от ръководството не вярваше в значимостта на този пазар. Имах само 4 години опит, а успях да увелича бизнеса на компанията в региона 10 пъти. Това ме позиционира като добър директор“, споделя тя.

За новото поколение жени в бизнеса

„Не съм убедена, че разбирам категорията „ново поколение жени“. Сигурно и аз съм от тях. Виждам момичета, които идват на работа при нас и са напълно убедени, че работата ще им подсигури самостоятелност и смислена лична перспектива. Това е било и ще бъде много силен двигател за жените, които през тези ранни години трябва да комбинират майчинството с кариерното развитие. По-скоро в младите ми липсва проактивност – сякаш са в ролята на изследователи, силни на теория, но загърбват „истинската работа“. Но за всичко това има системи за обучения, менторски програми. Не забравям, че все пак на самата мен ми беше предоставена огромна възможност още когато бях на 21 години.“

Въпроси&отговори

Александър Димитров: Как и до каква степен технологиите промениха вашия бизнес?

– Толкова, че няма път назад. До тази година си мислех, че всички големи технологични промени се случват някъде далеч в Силициевата долина, но след посещението си в Лас Вегас на конференцията Inman Connect разбрах, че нашата компания е на изключително високо технологично ниво. Планираме активно да вървим в тази посока, за да направим преживяването на клиента с нас и на служителите ни много приятно в бъдеще. Виждаме много интересни идеи, разработки и решения да се случват в proptech-а в България и ще се възползваме от тях.

Тим Курт: Работите ли на добра воля по различни инициативи като начин да се „отплащате“ на обществото?

– За „Адрес“ това е целенасочена политика. Инициираме и организираме различни благотворителни кампании. Трета поредна година получаваме приз за социално отговорна компания в AG Capital, холдинга, от който сме част. Това за нас е голямо признание и ни стимулира да продължаваме да участваме във все повече каузи, които ни правят част от малките добрини на света.

Дарин Маджаров: Кой е най-ценният урок, който сте научили от вашия баща?

– Много съвети съм получила от него, но най-много ценя безрезервната подкрепа, която ми е оказвал цял живот, независимо че невинаги е бил съгласен с мен. Най-трайно в съзнанието ми е останал един съвет, който често си повтарям и днес: „Ако искаш нещо да постигнеш, действай, без да мислиш кой е около теб и какво прави той за теб. Ако ще търсиш причина за неуспеха си в това, че никой не ти е помагал, и ще мрънкаш, тогава просто не го искаш. Не го прави!“.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ