"Жената е"

Кристина Иванова

Кристина Иванова

Кристина Иванова се присъединява към екипа на TELUS International Europe преди 13 години. Настоящата позиция вицепрезидент „Операции“ на компанията заема от 2017 г. „Имам привилегията да управлявам бизнеса в България заедно с Юлиян Милев, CFО на компанията, който е невероятен финансист. За мен е важно, че имам възможност да се фокусирам върху това, което наистина ми е интересно и ми носи чувство за удовлетвореност – операциите на компанията, връзката с клиентите, работата с екипа ми“, споделя Кристина Иванова.

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя услуги за аутсорсинг на бизнес и ИT процеси в България. В компанията у нас работят над 3000 служители на територията на три офиса в София и Пловдив.

Бизнес визия

„Компанията днес е най-големият BPO доставчик в България. Това, че сме част от глобалния лидер в индустрията TELUS International, ни позволява да работим с най-известните технологични брандове в света, както и всяка година да осъществяваме редица значими социалноотговорни проекти. Сътрудничеството ни с организации от неправителствения сектор, които имат креативни идеи за това как да подобрим средата около нас, е едно от нещата, които ми показват какъв е смисълът от работата ни. Щастлива съм, че не само в професионален, но и в личен план съм заобиколена от изключително стойностни хора, от които се уча всеки ден и заради които искам да съм по-добър човек и да давам повече от себе си.“

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Какъв съвет бихте дали на следващото поколение лидери?

– Аз съм изключително практичен човек и вярвам, че всичко е въпрос на организация. Най-важното за един лидер е да постигне баланс както за себе си, така и по отношение на компанията. Хората трябва да се чувстват спокойни да се обърнат към него по всяко време, а не да се чудят в какво настроение ще е днес. Това дава усещане за стабилност, води до по-добри резултати и подпомага изграждането на един много силен екип. Това са част от нещата, които съм научила от Оля Марсенак. Жената, която най-силно е повлияла на кариерното ми развитие, за което съм є много благодарна, и благодарение на която видях какъв лидер искам да съм.

Александър Димитров: Избрали сте да се развивате кариерно в България. А какво бихте посъветвали децата си?

– Моята роля като родител е да дам възможно най-доброто образование на децата си и да ги подкрепям, докато израстват като личности. Като голям поддръжник на каузата ни „Мога там. Искам тук“, която има за цел да върне българи от чужбина, като им предостави кариерни възможности у нас, разбира се, че много бих се радвала и децата ми да открият своите възможности за развитие в България. Силно вярвам, че тук човек може да живее добре, да е щастлив и да се развива професионално. Това бих посъветвала децата си, но също така бих ги подкрепила в техните собствени решения и избори.

Тим Курт: Работите ли на добра воля по различни инициативи като начин да се „отплащате“ на обществото?

– Правя го често не само по време на традиционните доброволчески събития, наречени „TELUS Ден на подкрепа“, но и чрез менторство на представители от неправителствения сектор. Всяка година Общественият борд на TELUS International в България разпределя сумата от 100 000 щатски долара между проекти на неправителствени организации. Срещите ми с тези организации винаги са вдъхновяващи. Имала съм възможността да бъда ментор на част от тях и това ми дава различна перспектива, а на тях, надявам се, поне малко бизнес опит.

Дарин Маджаров: Какво убеждение сте имали преди 10 години, което сега смятате за глупаво?

– Преди 10 години смятах, че за да си успешен лидер, трябва всички да те харесват и че всичко трябва да се случва веднага. Бях много нетърпелива. С времето идват и грешките, опитът и сега се уповавам на съвсем различни принципи. Гордея се с екипа си и с начина, по който работим заедно. Отношенията ни са изградени на доверие, уважение към мнението на другите и много желание за развитие както лично, така и на компанията.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ