Мила Маречкова

Мила Маречкова

Мила Маречкова

Страст и много работа е рецептата за успех на Мила Маречкова. "Мисля, че ключово е да обичаш това, което правиш, да искаш да се развиваш, като предизвикваш себе си всеки ден да си по-добър, и не на последно място, да имаш силен екип до теб, в който да вярваш и мотивираш", казва тя.

 

Бизнес визия

„Ще продължим да развиваме лидерството си на пазара благодарение на всеотдайността на нашите служители. В основата на успеха ни са именно хората и затова вярвам, че резултатите на една компания и ангажираността на служителите вървят ръка за ръка.

От друга страна, потребителите се променят, а с тях и продуктите, за да отговорят на новите им потребности. Без да определям конкретно какво ще се случи в следващите години, съм убедена в едно – ключова роля ще играят технологиите. Те ще развиват иновациите в областта на продуктите на British American Tobacco с потенциално намален риск като алтернатива на конвенционалното пушене.“

Женски времена

„Щастлива съм, че работя в организация, която насърчава разнообразието и индивидуалността. Всъщност това е един от основните двигатели на успеха ни. Например над 40% от екипа на British American Tobacco в България са жени, които заемат позиции в различни отдели, включително и ръководни.

Смятам, че жените имат много по-силно интуитивно усещане в бизнеса и подхождат с повече внимание към човешкия фактор. Новото поколение жени са отговорни, образовани, любопитни, смели и не пестят време за работа и развитие.“

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Кои са трите качества, без които един мениджър не може?

– Да си добър в това, което правиш, е важно, но не по-малко важно е да можеш да вдъхновяваш екипа си – личната мотивация, желание, разбиране и ангажираност на хората. Да създаваш удоволствие от постигнатото заедно. Също така един добър мениджър трябва да има качеството да не се оставя в зоната на комфорта, а да търси предизвикателства, които да развиват екипа и компанията напред.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ: Как и до каква степен технологиите промениха вашия бизнес?

– Благодарение на развитието на технологиите днес индустрията, в която работя, се намира в нова ера на развитие и трансформация, предлагайки продукти с потенциално намален риск като алтернатива на традиционното пушене. Радваме се, че България беше сред първите пазари в света, където British American Tobacco представи иновативното си устройство за нагряване на тютюн.

– Избрали сте да се развивате кариерно в България. А какво бихте посъветвали децата си?

– Бих искала и синът ми да си даде шанс да живее и работи в България, тъй като вярвам в доброто бъдеще на страната ни.

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ: Ако от утре заживеете в 17. век, с какво бихте се занимавали, как бихте живели и това ще ви зарадва ли?

– Може би бих се занимавала с правата на жените, тъй като активностите в тази област се зараждат малко по-късно, в края на 18. век, когато е създадена Декларацията за правата на жената, а повече от столетие след това вече се забелязва пълната политическа, социална и правова равнопоставеност на жените спрямо мъжете.

– Ако ви кажат, че сте стигнали дотук само заради големия си късмет, какво ще отговорите?

– Не вярвам, че късметът може да движи успеха и че е случайност. Вярвам, че за да успееш в нещо, трябва да му се посветиш. Това, което лично мен ме води напред, е позитивното мислене, мечтите и работата – за мен животът започва всяка сутрин.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ