Йоана Йорданова

Йоана Йорданова

Йоана Йорданова

В началото бяхме само аз и Цвети Александрова – нашият административен мениджър. Имахме голям проект с кратки срокове, два чифта ръце, два чифта очи, купища хартия, но много ентусиазъм и енергия за новото начало – споделя Йоана Йорданова, която управлява бутиковата консултантска компания HRCP. Фирмата предлага услуги в областта на човешките ресурси, като работи както с компании работодатели, така и с топ таланти, търсещи реализация на пазара на труда. „Целите ни за следващите 3 години са да се наредим сред утвърдените имена в HR консултантския бизнес и да бъдем доверен партньор на все повече компании – споделя още Йоана Йорданова. – Това е смисълът в работата ни – да създадеш правилни очаквания, ако можеш – и да ги надхвърлиш.“

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Кои са трите качества, без които един мениджър не може?

– Умение да увлича екипа в идеите си, критично мислене, което да му помага да се справя в трудни ситуации, и не на последно място – добро сърце.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ: Кое бихте поставили на първо място – образованието или практиката?

– За мен това е въпрос без универсален отговор, защото животът на всеки се развива по различен начин – попадаш в добро учебно заведение или в „школата на живота“. Отговорът зависи и от професията, която практикуваме, но ако човек успее да комбинира и двете в развитието си – това би бил най-балансираният вариант.

ТИМ КУРТ: Как се справяте със ситуации, в които може да настъпи припокриване на интереси от професионалния и личния живот?

– Уви, смятам, че всеки може да попадне в такава ситуация. Първо, бих оценила до каква степен припокриването е несъвместимо с двата аспекта на живота и второ, какви ресурси са необходими (и дали са необходими), за да се разграничи влиянието на интересите, дори те неизбежно да се припокрият.

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ: Какво би се случило, ако за час загубите всичко постигнато?

– Търся грешките и започвам отначало. Успехът не е даденост.

ДАРИН МАДЖАРОВ: Какво послание към мъжете бихте написали на огромен билборд?

– Да направим екип, а не война!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ