Безалкохолната и нискоалкохолна бира превземат 86 на сто от пъбовете във Великобритания

Безалкохолната и нискоалкохолна бира превземат 86 на сто от пъбовете във Великобритания

86% от традиционните британски пъбове сега сервират безалкохолна и нискоалкохолна бира, съобщава Sky News.  Проучването, проведено от международната аналитична компания YouGov за британския производител на бира и спиртни напитки Portman Group, установи, че 44% от британците на възраст от 18 до 24 години пият алтернативен алкохол от време на време или редовно, спрямо 31% през 2022 г.  Ярка илюстрация на тенденцията беше фактът, че до края на изминалата година британските пъбове са очаквали да продадат 140 милиона халби безалкохолна или нискоалкохолна бира, което е с 12% повече от 2023 г. Освен бутилирана бира, 8% от заведенията предлагат и прясна наливна безалкохолна бира, докато през 2019 г. едва 2% от заведенията са имали такова предложение.

Анализаторите изтъкват, че продажбите на алтернативна бира биха могли да бъдат още по-високи, ако праговете за безалкохолно и нискоалкохолно съдържание в Обединеното кралство бъдат приведени в съответствие с тези в други страни. Например, докато във Великобритания даден продукт трябва да има съдържание не повече от 0,05% сухо съдържание на алкохол, за да се нарече безалкохолен, в други страни числото може да бъде 0,5% . „Ние сме готови да подкрепим правителството в предприемането на необходимите стъпки, за да приведем нашите стандарти в съответствие с други пазари.  Според Allied Market Research, по-рано цитиран от The Drinks Business, световният пазар на безалкохолна бира ще расте до 2034 г. Според анализаторите всички ключови играчи ще въведат нови продукти в гамата си в близко бъдеще, за да осигурят лоялност на потребителите и да бъдат в крак с променящите се тенденции.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ