Лектори

Галина Симеонова

Галина Симеонова

главен директор на Главна дирекция ОПОС в Министерството на околната среда и водите

Към настоящия момент заема позицията на Главен директор на Главна дирекция "Оперативна програма "Околна среда" в МОСВ, която изпълнява функциите на Управляващ Орган на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г. " и Програма "Околна среда 2021-2027 г.", които ръководи в качеството на Ръководител на Управляващия орган, след упълномощаване със заповед от страна на министъра на околната среда и водите.

Инженер и икономист, с две магистратури, с професионален опит в работата както с частния бизнес, така и с местните власти на общинско ниво, национални власти - от 2010 година и към настоящия момент в Министерство на околната среда и водите, първо като Изпълнителен директор на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), а последствие и като ръководител на Управляващ орган на ОП “Околна среда“.

Натрупаният професионален опит е на експертни и ръководни позиции в частния и обществен сектор, работещи и/или отговарящи за опазване на околната среда, със специализация основно в сфертата на управлението на отпадъците, управление и опазване на водния ресурс (ВиК системи) и свързаните със същите тематични инвестиционни проекти.

През 2005-2006 г. участва в два международни проекта по програма SEQUA, финансирана от AiF (German Federation of Industrial Research Associations) и немското Министерство на икономиката и труда - първият за обучение на млади инженери и ръководни кадри от Източна Европа чрез практики в избрани немски предприятия, вторият за обмяна на опит в Магдебург, Германия между българска и немска партньорска фирма, в рамките на общ проект за развиване на нови технологии и усъвършенстване на производствени процеси в сферата на рециклиране на полимери. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ