Лектори

Калина Петкова

Калина Петкова

Председател на Управителния съвет на Българската екзекютив сърч асоциация

Калина Петкова e Управител на българския клон на executive search компанията Boyden World Corporation, глобален лидер в подбора на висши мениджърски кадри, оценка на лидерски компетенции и interim management. Тя е Член на Контролния съвет на БАУХ и Председател на Управителния съвет на Българската екзекютив сърч асоциация. Калина Петкова комбинира консултантския си опит с повече от 15 години в областта на оперативния и стратегически ЧР мениджмънт като част от големи международни корпоративни структури.

Българска екзекютив сърч асоциация (БЕСА) е създадена през 2011 г. Основната й цел е да повиши професионалното ниво на услугите, които предлагат компаниите за подбор на управленски кадри чрез установяване на етични стандарти, запознаване на бизнеса с ползите и провеждането на различни изследвания на състоянието на лидерския потенциал. БЕСА е партньор на Международната асоциация на екзекютив сърч консултантите (AESC) и налага международно-приетите стандарти и принципи на работа и в България. Пълноправни членове на организацията в България са компаниите "Алекзандър Хюз България", "Бойден България“, "Д-р Пендл и д-р Писвангер България", "Стантън Чейс Интернешънъл България" и "Фрийзберг България".


Преди да се присъедини към Бойден България през 2014 година, Калина Петкова е заемала позицията Директор Човешки Ресурси в Карфур България, където е била отговорна за разширяването на компанията в страната и на територията на Албания и Македония. Голяма част от кариерата в човешки ресурси на Калина преминава в Каменица АД, в момента част от Molson Coors, където дo 2010 година е била Директор Човешки Ресурси за България и Румъния.

Калина Петкова има MBA квалификация по Организационно Развитие и е Бакалавър Бизнес Администрация от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Калина е сертифициран ISO и 5S Вътрешен Одитор и има лиценз за работа с BLF ©, Prophet business profiling ® и SHL Tests.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Експерт от Харвард за мита, който пречи на хората да бъдат щастливи
Денят в цифри
Ричард Брансън за двете най-важни думи, които всички успешни лидери казват
Почина и младата жена, която беше с 85 % изгаряния след взривовете в Елин Пелин
Франция арестува за шпионаж популярен руски шеф-готвач, издал се сам при престой в България
Тръмп предсказва заплаха от Трета световна война, ако Харис спечели изборите, връща се в града на стрелбата
Страните от Г-20 съгласни за промяна в облагане на свръхбогатите, но по-нататък
Астронавтите от капсулата „Starliner“ остават космически заложници, НАСА каза, че не знае кога ще може да ги върне