750 деца се включиха в здравословен кулинарен маратон в София
Стотици деца се включиха е на Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца.
На кулинарния маратон дойдоха 750 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст между 7 и 12 години. Събитието бе организирано от представителството на Европейската комисия в България, Евро-Ток България и 24KITCHEN.
Традиционният Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца са провежда у нас за пореден път, но за първи - се присъедини и към глобалната инициатива на телевизионния готвач Джейми Оливър - Food Revolution Day. Тазгодишното готвене, което Джейми прави вече втора година, има амбицията да събере над един милион участници и да влезе в Книгата на рекордите на Гинес.
До 18 часа на 16 май над 117 страни и 231 000 души се включиха в експеримента и се научиха да приготвят свежа закуска от цвекло, зеле и круша в палачинка!
Целта на инициативата е да мотивира подрастващите и родителите им да приготвят сами прясна и свежа храна. Статистиката в световен мащаб сочи, че над 43 милиона деца под петгодишна възраст са с наднормено тегло. Ако тенденцията се запази, през 2020 година броят им ще надхвърли 60 милиона.
Децата поздравиха Огнян Златев, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, столичният кмет Йорданка Фандъкова, дипломати, президентът на Евро-Ток България Георги Иванов и Йоланта Делибозова - Йоли, музикант и водещ на кулинарно предаване по 24KITCHEN.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.