9000 евро не достигат за спасяваща операция на Иван, който страда от рядко заболяване

9000 евро не достигат за спасяваща операция на Иван, който страда от рядко заболяване

9000 евро не достигат за спасяваща операция на Иван, който страда от рядко заболяване

Само 9000 евро не достигат за събирането на пълната сума, нужна за изъвршването на сложна, но с много висок шанс за успех операция на Иван Здравков, който страда от изключително рядко заболяване - Шваном Антони тип В (доброкачествено туморно образувание на нервната тъкан).

Туморът е с огромни размери, разположен на опасно и труднодостъпно място - излиза от нерв между тила и първи прешлен, заема цялото гърло, като се прораства и в синусите, което сериозно затруднява дишането, притиска сънната артерия, и възпрепятства всяка медицинска интервенция, разказват негови приятели, които от една година организират благотворителна кампания „Да спасим Иван”.  Заболяването на Иван не е включено в плащаните от Здравна каса онкозаболявания. Направените до момента интервенции и изследвания показват, че този вид тумор не се повлиява от химио или лъчетерапия. Мнението на водещите специалисти е, че единственият шанс за спасението на Иван е оперативно отстраняване на тумора, чрез много сложна и финна операция. Никой от специалистите УНГ в България обаче не се наема да извърши хирургическата интервенция, поради сложността на операцията и големия риск, която тя крие.

Шансовете за лечението на Иван обаче не са изчерпани. Надеждите отново се възраждат, след като семейството му открива, че International Neuroscience Institute (Международна неврохирургична клиника) в град Хановер, Германия е специализирана в такъв тип операции и има извършени голям процент успешни, аналогични такива. Д-р Венелин Герганов, който работи в клиниката и е запознат с историята на заболяването на Иван, дава надежда и 90-95% успеваемост на лечението след оперативна намеса. Сумата, необходима за операцията на Иван е 50 000 евро. Тя обаче е непосилна за семейството му, чиито средства се изчерпани за досегашното лечение на сина им. Затова, негови приятели стартират още през лятото на миналата година кампанията „Помощ за Иван”(„Help for Ivan”), с която са успели да съберат до момента 41 хил. евро. Те отправят молба към всички да помогнат за набирането на остатъка от 9000 евро.

Даренията могат да бъдат правени на следните сметки:

Обединена българка Банка /ОББ/ - UВВSВGSF

ВG81UВВS80021034951940 - сметка в лева

ВG63UВВS80021448290410 - сметка в евро

ВG72UВВS80021112888110 - сметка в щатски долари

ВG62UВВF80021448834210 - РауРаl (интернет банкиране), банк акаунт - kapitanvan@abv.bg

DMS IVAN на номер 17 777

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ