Новото божоле идва с вкусно изложение на френски вина и продукти

Новото божоле идва с вкусно изложение на френски вина и продукти

Традицията да се посреща новата реколта от младото френско вино Божоле, тази година ще прерасне в кулинарен празник за столичани и гостите на София. В чест на младата напитка, която се отваря всяка година на третия четвъртък от месец ноември, тази година Френско-българска търговска и индустриална камара заедно със Société Générale Експресбанк и с подкрепата на Edenred и Петрол, организира  „Дни на френската гастрономия и продукти” на 21 и 22 ноември, пред Музея за история на София (бившите Минерални бани на София).

Изложението ще бъде отворено за посетители в петък, 21 ноември, от  11:00ч до 21:00ч и в събота, 22 ноември 2014, от 09:00ч до 21:00ч.

В две отоплени шатри пред Музея за история на София, българската публика ще има възможността да се срещне с представители на френската гастрономия и вина, които ще предлагат френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки - всичко, поднесено с подходящата селекция от френски вина. Посетителите ще имат възможност също така да закупят директно от изложителите желаните продукти.

Кулинарно шоу и циркови номера ще поддържат интереса и доброто настроение.  През целия съботен ден ще бъдат организирани и занимания за децата, за да могат и те да се насладят на празника.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ