Новото божоле идва с вкусно изложение на френски вина и продукти
Традицията да се посреща новата реколта от младото френско вино Божоле, тази година ще прерасне в кулинарен празник за столичани и гостите на София. В чест на младата напитка, която се отваря всяка година на третия четвъртък от месец ноември, тази година Френско-българска търговска и индустриална камара заедно със Société Générale Експресбанк и с подкрепата на Edenred и Петрол, организира „Дни на френската гастрономия и продукти” на 21 и 22 ноември, пред Музея за история на София (бившите Минерални бани на София).
Изложението ще бъде отворено за посетители в петък, 21 ноември, от 11:00ч до 21:00ч и в събота, 22 ноември 2014, от 09:00ч до 21:00ч.
В две отоплени шатри пред Музея за история на София, българската публика ще има възможността да се срещне с представители на френската гастрономия и вина, които ще предлагат френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки - всичко, поднесено с подходящата селекция от френски вина. Посетителите ще имат възможност също така да закупят директно от изложителите желаните продукти.
Кулинарно шоу и циркови номера ще поддържат интереса и доброто настроение. През целия съботен ден ще бъдат организирани и занимания за децата, за да могат и те да се насладят на празника.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.