Нов директор оглави шоколадовата фабрика на Нестле в София
Мартин Крон става директор на фабриката на Нестле България за шоколадови продукти и бисквити в София. Назначението е в сила от 1 октомври. Новият директор има дългогодишен опит в управлението на производството и разработката на шоколадови продукти в най-големите продуктови и технологични центрове на Нестле в Европа.
Мартин Крон има магистърска степен по хранителни технологии от Университета за приложни науки в Берлин, Германия. Той завършва през 2002 г., след което започва своята специализация в продуктовия и технологичен център на Нестле в град Йорк, Великобритания. Г-н Крон се присъединява към екипа на Нестле Германия през 2005 г. като част от индустриалния отдел към фабриката в град Хамбург. В продължение на две години Мартин Крон ръководи различни проекти, свързани с развитието на шоколадови продукти.
През 2007 г. г-н Крон поема управлението на отделите за производството и развитие на марките After Eight и Choco Crossies, а през 2009 г. е назначен за ръководител на стратегическа марка номер едно в шоколадовия бизнес на Нестле - KIT KAT, и началник на отдел „Автоматизация“ в производствения център на Нестле в град Хамбург, Германия. Преди да дойде в България, Мартин Крон е бил член на мениджърския екип отговорен за изграждането на новия завод за производство на NESCAFE Dolce Gusto в град Шверин.
В България Мартин Крон ще ръководи всички дейности, свързани с проучване, развитие и развойна дейност на продуктите на Нестле България, сред които поддръжка на производствени линии, развитие на иновации и управление на работния процес на всички производствени процеси във фабриката на Нестле в София, в която към момента работят повече от 700 души.
Фабриката на Нестле България за шоколадови продукти и бисквити в София е избрана за компетентен център за производството на шоколад в Европа, а през 2007 г. става един от трите най-големи завода за производство на KIT KAT на континента. Около 80% от производствения обем на фабриката е предназначен за износ в над 30 страни, главно в Европа и Канада (сред европейските пазари са Великобритания, Франция, Германия, Швейцария, Унгария, Полша и други). В допълнение, само два други производствени центъра произвеждат шоколадовия десерт KIT KAT – в Йорк, Обединеното кралство, и в Хамбург, Германия.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.