Високооборудвана линия Adeyaka в новото Infiniti Q50

Витоша Ауто представя на българския пазар високооборудваната линия Adeyaka в ограничена серия във версиите Adeyaka, Adeyaka Sport и Adeyaka Hybrid. Линията е лимитирана и цели да даде възможност на ограничен брой хора, които искат да бъдат различни, да се възползват, като усетят лукса и 7-звездното обслужване на Infiniti.

Какво означава ADEYAKA? – Японската дума Adeyaka не може да бъде преведена и изразена лесно, защото означава много неща едновременно. Зад Adeyaka стои много повече от дума или фраза. Adeyaka е японският начин за възприятие на лукс, отличителен характер, елегантност и специален начин на живот. Когато в Япония кажат Adeyaka, хората се усмихват. Adeyaka е всичко, което е Infiniti, а Infiniti има амбицията да е изкусителна алтернатива в премиум сегмента. С модела Q50 Infiniti не само лансира нова стратегия за наименоване на своите модели, но и отгръща напълно нова страница в своята история. Легендата за марката Infiniti започва през 1989 г. с Q45, скоро след това Audi откупува правото върху сигнатурата Q от 0 до 9. Днес Infiniti използва сигнатурата Q във всичките си модели.

Има ли нещо революционно в модела? - За първи път в света: Кормилно управление с електронни импулси, Infiniti пренася управлението в XXI век с първата в света електронна система, електродистанционна система за управление steer-by-wire. Директното адаптивно управление (Direct Adaptive Steering) е важна част, за да се превърне Q50 в един от най-динамичните седани на пазара, като същевременно за първи път в този клас се предлага на шофьора възможност да персонализира усещането при въртене на волана. Лека при маневри, по-твърда и по-пъргава при трудни пътища, системата за директното адаптивно управление (Direct Adaptive Steering) предлага всички опции чрез лесно управление в сензорните екрани. Уникалното за този клас е, че както съпротивлението при въртене на волана, така и реакцията (предавателно число)  могат да се настройват, като всички настройки за всеки шофьор се запаметяват в усъвършенстваната памет на Q50.

Директното адаптивно управление (Direct Adaptive Steering) работи чрез електронно прехвърляне на усилието на шофьора към предните колела, където бърз задвижващ механизъм движи рейката. Чрез елиминиране на механичните загуби, които могат да забавят реакцията при стандартните системи, тук реакцията е много по-бърза и вибрациите на волана не съществуват. Всичко това се постига с обратна информация от пътя, което е съществена част от усещането за динамика на всяко Infiniti. В резултат на това Infiniti Q50 с Директното адаптивно управление (Direct Adaptive Steering) се управлява стабилно и без напрежение на магистралата, така както се управлява спокойно и приятно по планински път – или леко и лесно на оживен паркинг.

Директното адаптивно управление (Direct Adaptive Steering) се предоставя с тройна защита (три отделни електронни блока за управление) след 400 000 км тестове в реални условия и подсигуряване с механична връзка за управление. При нормална употреба съединител откачва тази механична връзка, за да не може да влоши кормилната реакция.

Какво отличава дизайна на Q50 Adeyaka? - Infiniti Q50 носи дръзките и вдъхновяващи форми на прототипа Essence. Ниско наведена предна част и класически дълъг капак, благодарение на което Q50 има силуета на спортно купе. Най-добрата в класа аеродинамика насочва въздушния поток, за да гарантира, че Q50 е в съвършен баланс, когато се движи. Характерните за идентичността на Infiniti елементи като "двойна решетка", динамични линии на покрива и сечение с форма на полумесец на С-колоната тук имат напълно нов прочит: новата решетка е триизмерна, а изчистените и обемни странични панели акцентират върху динамичните качества и стилна осанка. В задната част характерните линии се сливат с формата на светодиодните LED стопове.

Екстериорът в специалната серия Infiniti Q50 Adeyaka се отличава с външни огледала в цвета на автомобила с LED, LED фарове и LED светлини за мъгла в трите нива на оборудване. Боята е уникалната Scratch Shield, която се възстановява при надраскване, предоставяйки дълготраен блясък на екстериора.

Какво е Infiniti InTouch? - Infiniti InTouch е революционна система с два сензорни екрана с възможност за персонализация. Интуитивната технология на InTouch дава възможност за достъп до любимите приложения с едно докосване. Двата екрана – горен 8“ и долен 7“, позволяват да регулирате климатизацията, да търсите с Google, да проверявате социалните си акаунти. Ако персонализирате Infiniti InTouch, системата ще запомни избраните от вас приложения, за да ви улесни. През последните 4 години автономното управление набира все по-голяма популярност, а интеграцията на смартфоните с операционните системи на Android (Google) и Apple позволиха на автомобила да се превърне в място за релакс по време на пътуването.

Колко е голямо Q50 отвътре? – Върхово вътрешно пространство: Вътрешното пространство и интериорът са изработени по абсолютно безкомпромисни стандарти, благодарение на което Infiniti Q50 се конкурира с лимузините от по-големия като размер сегмент BMW series 5 или Audi A6, като Infiniti Q50 предлага най-просторния интериор в класа и най-обемното багажно пространство.

Какво е усещането в автомобила? – Infiniti Q50 Adeyaka се предлага с кожен салон във всички нива на оборудване. Ако плъзнете ръка, пръстите ви ще усетят едно познато приятно усещане. Това е съзнателно търсен ефект, отнел година и половина и допитване до 360 души от цял свят да окачествят най-приятното усещане. След което от Infiniti създават перфектните материали, които да ви доставят удоволствие и наслада при шофиране. В допълнение - въртящ се контролер. С други думи, можете да управлявате всички функции на автомобила по няколко различни начина. Съгласно проучване на  PRIME за World Car Trends 2015 “Connected Mobility and Digital Lifestyle” възможността за персонализиране на настройките на автомобила спрямо лични нужди и предпочитания играе все по-голяма роля при избора на автомобил при хора с отношение към качествения лайфстайл. Основните акценти в настоящия тренд се разделят в три сектора: автономно управление, смартфони с интернет интеграция и нови контролни уреди и дисплеи.

Предлага ли се Adeyaka като хибрид? –Infiniti Q50 Adeyaka Hybrid е с едно от най-мощните хибридни задвижвания на пазара днес, с комбинирана мощност 364 к.с. и възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди. Q50 днес е единственият хибриден автомобил, който може да поръчате с интелигентна система за задвижване на четирите колела. Постигнато е идеално разпределение на масата 50:50.

Предлага ли се лимитираната серия Adeyaka с модерен турбодизелов двигател? – Да, Infiniti предлага изключителен 2,2-литров турбодизелов мотор последно поколение. Дизеловият двигател е с директно впръскване и мощност 170 к.с. с автоматична 7 степенна трансмисия Икономията на гориво е водеща за този клас, едва 3,7 литра при извънградско шофиране.

Кой е новият двигател в гамата на Infiniti? - Новият двулитров турбобензинов двигател допълва Q50 гамата на Infiniti. Двулитровият бензинов агрегат с 211 к.с. e с максималният въртящ момент 350 Нм. Ускорението е върхово за класа - от 0 до 100 км/ч за 7,2 сек. Модерният четирицилиндров турбобензинов двигател носи допълнителна мощност и икономия на Q50, осигурявайки отлична реакция и горивна ефективност благодарение на комбинацията от един турбокомпресор и директно впръскване на горивото. Технологията на компресора на бензиновия двигател с четири цилиндъра доставя продължително ускорение и изключително бърза реакция, докато диференцираните опции на режим на работа и високата ефективност гарантират изключителен контрол на управление и вълнуващо усещане при шофиране.

Възможна ли е комбинация на дизайн и сигурност? - Infiniti Q50 Adeyaka е един от най-сигурните автомобили в света - 6 въздушни възглавници, вътрешно светлочувствително огледало против заслепяване и множество електронни системи за сигурност. Системата за круизконтрол поддържа зададената скорост, а Traction Control System (TCS) контролира сцеплението (приплъзването) на задвижващите колела на автомобила чрез регулиране на спирачната сила и подаваната към колелата мощност. Electronic Brake force Distribution (EBD) разпределя спирачното усилие между предния и задния мост на автомобила, така че да се избегне по-голямо спирачно усилие в задния мост, което да доведе до поднасяне, а Vehicle Dynamics Control (VDC) обединява всички технологии за сигурност, като упражнява въздействие и върху състоянията на "недозавиване" и "свръхзавиване".

По-добра цена спрямо конкурентите? Линията Adeyaka се предлага в ограничена серия със специална цена. Adeyaka е налична с 2,2-литров дизелов двигател за 75 500 лв. и с 2,0-литров бензинов за 73 500 лв. с ДДС. Adeyaka  Sport е наличен с 2,0-литров бензинов двигател за 82 500 лв. с ДДС и Adeyaka Hybrid AWD за 103 000 лв. с ДДС.

С какво да си собственик на Infiniti, е различно от останалите премиум брандове? – Infiniti България е синоним на безкомпромисно продажбено и следпродажбено обслужване. Програмата за 7-звездно обслужване на клиентите е без аналог у нас.

За собствениците на Infiniti и за всичко, свързано с автомобила им, има кой да се погрижи професионално: не чакате за обслужване, няма дълги листи на изчакване, изключително подготвени професионалисти и най-съвременна техника, посрещане на летище София и много други услуги, които карат собствениците да се чувстват специални.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ